2013-07-26 08:21:02
Φωτογραφία για Περαιτέρω μείωση του εργατικού κόστους ζητά το ΔΝΤ
Την προσεχή Δευτέρα θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να ενημερωθεί για την έκθεση προόδου του ελληνικού προγράμματος και να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης ύψους 1,8 δισ ευρώ. Παραλλήλως, σε έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα το ΔΝΤ για την οικονομία της Ευρωζώνης θέτει ζήτημα περαιτέρω μείωσης του εργατικού κόστους στην Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ κ. Γουίλιαμ Μάρεϊ επιβεβαίωσε χθες ότι το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου θα εξετάσει την Δευτέρα την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος, ενώ ρωτηθείς για σενάρια και αναφορές περί αποχώρησης του ΔΝΤ από την Ελλάδα τα διέψευσε και ξεκαθάρισε πως το Ταμείο θα παραμείνη στην χώρα.

Σε ερώτηση για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και γιατί αυτή εγκρίθηκε στην αξιολόγηση του Ιουλίου και όχι νωρίτερα ο κ. Μάρεϊ απήντησε πως τα στελέχη της τρόικας δεν έφεραν ενστάσεις για το θέμα, καθώς η ελληνική πλευρά προχώρησε στην λήψη ισοδύναμων δημοσιονομικών μέτρων.

Εξάλλου, σε έκθεση που δημοσιοποίησε χθες το ΔΝΤ για την οικονομία της Ευρωζώνης τονίζεται η ανάγκη να επιταχυνθεί η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα για να ενθαρρυνθεί η δημιουργία θέσεων εργασίας και να αυξηθώ η ανταγωνιστικότητα. Στο πλαίσιο αυτό οι αναλυτές του ΔΝΤ προτείνουν την περαιτέρω ενίσχυση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, τον περιορισμό των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και την περαιτέρω μείωση του εργατικού κόστους.
Troktiko2
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νοκ-άουτ οι Κύπριοι
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νοκ-άουτ οι Κύπριοι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ