2013-07-27 20:11:06
Φωτογραφία για Mεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο - Εκκενώνεται χωριό - Πύρινη λαίλαπα και σε Σέριφο και Κρήτη
Ανεξέλεγκτη μαίνεται στην περιοχή της Μεσαράς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 12:00 το μεσημέρι, πάνω από το χωριό Αληθινή, απέναντι από τις Μοίρες.

Λίγο πριν τις 5.30 το απόγευμα χτύπησαν οι καμπάνες στο Αντισκάρι, προκειμένου να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.

Στο σημείο έσπευσε μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, ωστόσο πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν πολύ δύσκολες τις προσπάθειες περιορισμού της φωτιάς, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από σπίτια.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί δεκάδες πυροσβέστες με 19 οχήματα, τα πυροσβεστικά ελικόπτερα από Ηράκλειο και Χανιά, υδροφόρες του Δήμου Φαιστού, Εθελοντές Σαμαρείτες και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι αγωνιούν για τις περιουσίες τους.

Η φωτιά απείλησε την Πόμπια, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φλόγες έφτασαν και κοντά στον οικισμό Πηγαϊδάκια και έχουν υποστεί ζημιές θερμοκήπια και άλλες αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.


Οι κάτοικοι βλέπουν έντρομοι τη φωτιά να απειλεί τα σπίτια τους και καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη βοήθεια από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στη νότια περιοχή του νησιού της Ρόδου

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πέντε το απόγευμα σε δασική περιοχή της νότιας Ρόδου.

Για την κατάσβεσή της έχει κινητοποιηθεί το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού και παράλληλα ξεκίνησαν πτήσεις από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου και υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει προβλήματα σε μικρά χωριά της νότιας Ρόδου και για ένα από αυτά (το Βάτι) βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εκκένωσής του.

Στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες και πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μαίνεται φωτιά στη Σέριφο

Μεγάλη φωτιά μαίνεται και στο νησί της Σερίφου, πολύ κοντά σε κατοικές του οικισμού Μεγάλο Λιβάδι στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

Σε προληπτική εκκένωση των οικισμών Κουταλάς και Μεγάλο Λιβάδι προχώρησαν οι Αρχές, όπως δήλωσε ο Μάριος Κουρσουλίδης, διοικητής της αστυνομίας Σερίφου, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά ταυτόχρονα μέτωπα.

Επί τόπου επιχειρούν ένα όχημα της πυροσβεστικής, ένα όχημα των ΟΤΑ, ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, συνεπικουρούμενα από 9μελές πεζοπόρο τμήμα.

Στο σημείο βρίσκεται ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Παπαγεωργίου, προκειμένου να συντονίσει την δράση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Πηγή: cretalive.gr-ΑΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ