2013-07-27 20:12:29
Φωτογραφία για Έρχονται ενισχύσεις από Αθήνα - Θεσσαλονίκη για τη Φωτιά στη Ρόδο - Ανεξέλεγκτη η κατάσταση
Πεζοπόρα τμήματα και πυροσβεστικά οχήματα αναμένονται από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη για να ενισχύσουν τις... υπάρχουσες δασόπυροσβεστικες δυνάμεις του νησιού μας και όλοι μαζί να επιχειρήσουν στην φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα αργά το μεσημέρι στην περιοχή της Ιστρίου.

Επιπλέον ήδη έχουν καταφθάσει στη Ρόδο δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα ώστε να επιχειρήσουν με ρίψεις νερού από αέρα μαζί με το ελικόπτερο που κάνει ρίψεις από νωρίς. Η κατάσταση εδώ και τρεις ώρες περίπου παραμένει ανεξέλεγκτη στην περιοχή με την φωτιά αυτή τη στιγμή να κινείται με γρήγορους ρυθμούς λόγω των δυνατών ανέμων που την ενισχύουν προς Γεννάδι .

Σε επιφυλακή μαζί με όλες τις δυνάμεις και οι Εθελοντές Πυροσβέστες του πρώην δήμου Ατταβύρου που παραμένουν στην περιοχή τους για τυχόν κινητικότητα της φωτιάς προς τα εκεί, καθώς τα δάση μας ενώνονται σε εκείνες τις περιοχές. Ανησυχητικό το γεγονός ότι οι φλόγες φαίνονται σχεδόν με γυμνό μάτι μέχρι και τον Έμπωνα.

Η φωτιά πέρασε και από το Βάτι όπου ζητήθηκε από τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους προληπτικά ώστε να μην διατρέξουν κανέναν κίνδυνο.

Σε δυο ώρες περίπου θα νυχτώσει και προς το παρόν η κατάσταση στην ευρύτατη περιοχή της Ιστρίου απ” όπου η φωτιά επεκτείνεται δεν έχει ελεγχθεί καθόλου. Μνήμες του 2008 από την πρόσφατη μεγάλη οικολογική καταστροφή στο νησί μας ξυπνάνε για τους Ρόδιους.
rodosreport.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ