2013-07-28 06:23:04
Φωτογραφία για Το πρόβλημα με τον εγγυητή
Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης

Ιστορικός-Εκδότης

Η εποχή του μνημονίου και της οικονομικής επιτήρησης από τις Βρυξέλλες, έφεραν... τα πάνω κάτω στις καταναλωτικές ανάγκες και συνήθειες των μικροαστών και εργατών ελλήνων.Κάτω από την έλλειψη ρευστότητας αρκετοί βρήκαν την τόλμη να πλησιασούν εύπορους φίλους και συγγενείς για να πάρουν ένα ψυγείο,μιά κουζίνα,ένα laptop,ακόμη και ένα αυτοκίνητο.Οι κανόνες παιγνιδιού ήταν πολύ απλοί.Ο καταναλωτής έκανε την αγορά και ο εγγυητής έβαζε τα χρήματα ή υπέγραφε τα γραμμάτια.Υποθήκη έμπαιναν οι καταθέσεις του καταναλωτή.

Πολλές φορές όμως ο φτωχός έκανε την πονηριά να μην πληρώνει τις δόσεις και τότε γινόταν κατάσχεση στον εγγυητή.Τώρα όμως οι νόμοι άλλαξαν και ο επίορκος θα χάσει τις καταθέσεις και ενδεχόμενως μέρος του μισθού του,μόλις φανεί αφερέγγυος στις καταναλωτικές του υποχρεώσεις.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι αγοράζουμε κάτι μόνο όταν έχουμε μετρητά.Διαφορετικά καθόμαστε σπίτι μας και βλέπουμε τηλεόραση.Διαφορετικά; Θα έχουμε πρόβλημα με την πολιτεία και τον εγγυητή και αν δεν έχει αντίκρυσμα στις καταθέσεις θα πάει φυλακή.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ