2013-07-28 06:22:41
Φωτογραφία για Τυνησία:Tα κόμματα προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία
Τα συγκυβερνώντα κόμματα της Τυνησίας δήλωσαν το Σάββατο ότι βρίσκονται σε συνομιλίες για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας καταμερισμού της εξουσίας, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι αναταραχές, καθώς οι διαδηλώσεις εντάθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Εκπρόσωπος της Συντακτικής Συνέλευσης δήλωσε ότι αναμένεται να ληφθεί μια απόφαση μέσα στις επόμενες ώρες. «Η τάση είναι τώρα να προχωρήσουμε προς τη διεύρυνση της βάσης των εξουσιών», δήλωσε ο Μουφντί αλ-Μασάντι σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Μία τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να βοηθήσει στην εκτόνωση των εντάσεων, ωστόσο μέχρι στιγμής συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν πάρει βίαιη τροπή.

Οι εντάσεις κλιμακώθηκαν την Πέμπτη όταν ο Μοχάμεντ Μπραχμί, μέλος της αντιπολίτευσης, δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του. Οπαδοί της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν ζητώντας τη διάλυση της κυβέρνησης.

Οι διαμαρτυρίες στην Τυνησία πυροδοτήθηκαν από τις πρόσφατες ταραχές στην Αίγυπτο, όπου εξαιτίας των μαζικών διαδηλώσεων ανατράπηκε ο εκλεγμένος δημοκρατικά πρόεδρος της χώρας.
zougla.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ