2013-07-30 02:58:37
Φωτογραφία για Λεία – «μαμούθ» από τη ληστεία στις Κάννες
Η αξία των διαμαντιών και των κοσμημάτων που κλάπηκαν την Κυριακή από το ξενοδοχείο Carlton στις Κάννες αγγίζει το ποσό των 103 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι εισαγγελικές αρχές του Γκρας, στη νοτιοανατολική Γαλλία. Η αξία των κλοπιμαίων ενδέχεται να ξεπερνάει ακόμη και εκείνην της κλοπής που σημειώθηκε το 2003 στο Κέντρο Διαμαντιών του Βελγίου που είχε εκτιμηθεί στα 100 εκατομμύρια ευρώ και θεωρείτο ρεκόρ όλων των εποχών. Τα κοσμήματα κλάπηκαν μέρα-μεσημέρι από έναν ένοπλο κουκουλοφόρο ο οποίος άρπαξε ρολόγια με διαμάντια από την έκθεση που είχε οργανώσει ο οίκος Leviev στο ξενοδοχείο. Στην ιστοσελίδα του ο οίκος Leviev, που σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο ανήκει στον μεγιστάνα Λεβ Λεβιέβ, αναφέρει ότι διαθέτει «τους εξαιρετικότερους πολύτιμους λίθους στον κόσμο». Ο οίκος εγκαινίασε το πρώτο κατάστημά του στο Λονδίνο το 2006.

Ο 56χρονος Λεβ Λεβιέβ γεννήθηκε στην Τασκένδη και μετανάστευσε στο Ισραήλ το 1971. Έκανε περιουσία με τις αγοραπωλησίες διαμαντιών, αλλά δραστηριοποιείται επίσης στους τομείς της αγοράς ακινήτων, των μέσων ενημέρωσης και των καυσίμων.


Η έκθεση «Ασυνήθιστα Διαμάντια» εγκαινιάστηκε στις 20 Ιουλίου σε μια αίθουσα του ξενοδοχείου Carlton που είχε νοικιάσει ο Λεβιέβ. Ο οίκος διέθετε για την έκθεση δικούς του άνδρες ασφαλείας, τρία με τέσσερα άτομα, σύμφωνα με μια καλά πληροφορημένη πηγή.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τον Φεβρουάριο του 2003 στο Βέλγιο οι κλέφτες είχαν αδειάσει 120 από τα 160 χρηματοκιβώτια του Κέντρου Διαμαντιών, ενός πολύ καλά φυλασσόμενου κτιρίου στην καρδιά της Αμβέρσας, χωρίς να σημάνει ο συναγερμός.

Μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη λεία από ληστεία στη Γαλλία ήταν τα 85 εκατομμύρια ευρώ που κλάπηκαν από το κοσμηματοπωλείο Harry Winston του Παρισιού από τρεις άνδρες, το 2008. Ωστόσο, ένα χρόνο μετά η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ανέκτησε το 80% της λείας.
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ