2013-07-30 10:38:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Την Παρασκευή επιστρέφει ο Σταυρός του Aγίου Ανδρέα
Στο Μινσκ που αποτελεί τον τελευταίο σταθμό του ταξιδιού του στη Ρωσία βρίσκεται από την Κυριακή ο Σταυρός του Μαρτυρίου του Αποστόλου Ανδρέα. Η επιστροφή στην Πάτρα αναμένεται το απόγευμα της Παρασκευής 2 Αυγούστου μέσω Αράξου.

Tον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα έχουν προσκυνήσει χιλιάδες Ρώσοι πιστοί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του από την Αγία Πετρούπολη, τη Μόσχα και το Κίεβο που πλέον έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τους 100.000. Ανάμεσα σε αυτούς που προσκύνησαν ευλαβικά ήταν και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν παρουσία του οποίου έγινε ο μεγαλειώδης εορτασμός της συμπλήρωσης 1025 χρόνων από τη βάπτιση των Ρως στον Δνείπερο ποταμό.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που συνοδεύει τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα από τις 11 Ιουλίου στη Ρωσική επικράτεια μαζί με τον Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλέξανδρο, είχε την ευκαιρία και το προνόμιο να συναντηθεί με τον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο.


Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest, ο Σταυρός του Αποστόλου Ανδρέα θα μεταφερθεί πίσω στην Πάτρα όπου είναι Πολιούχος (και φυλάσσεται η Τιμία Κάρα του) το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής 2 Αυγούστου 2013.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το ειδικό αεροσκάφος που θα μεταφέρει τον Σταυρό, θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο του Αράξου από το Μινσκ στις 16.00 ώρα Ελλάδος.

Στη συνέχεια ο Σταυρός του Πρωτοκλήτου που έχει τοποθετηθεί σε νέα ειδική ξύλινη θήκη, θα μεταφερθεί με στρατιωτικό όχημα στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα όπου στις 17.00 θα ψαλεί ιερά παράκληση.

Σύμφωνα με εντολή της Μητροπόλεως Πατρών, δεν θα ψαλεί το συγκεκριμένο απόγευμα σε καμία άλλη εκκλησία της επικράτειας της Μητροπόλεως, παράκληση (να σημειωθεί ότι από 1η Αυγούστου ξεκινούν κάθε απόγευμα οι παρακλήσεις στην Υπεραγία Θεοτόκο ενόψει του Δεκαπενταύγουστου) ώστε τόσο οι ιερείς όσο και ο λαός να μπορέσουν να πάνε στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα και η Υποδοχή του Σταυρού να λάβει πάνδημο, πανηγυρικό χαρακτήρα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ