2013-07-31 06:15:04
Φωτογραφία για Η Κάθριν Άστον συναντήθηκε με τον Μόρσι
Η Αίγυπτος επέτρεψε τη Δευτέρα στην επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον, να... πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι.

Η Άστον είναι ο πρώτος άνθρωπος εκτός της χώρας που της επιτράπηκε να δει τον Μόρσι αφότου ανατράπηκε από τον στρατό στις 3 Ιουλίου. Έκτοτε, ο πρώην πρόεδρος έχει τεθεί υπό κράτηση, ενώ ερευνάται από τις αρχές για κατηγορίες που περιλαμβάνουν και αυτή της δολοφονίας.

Η Άστον αποκάλυψε ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με τη συνομιλία που είχε με τον Μόρσι, την οποία χαρακτήρισε ως μια «φιλική, ανοιχτή και πολύ ειλικρινή» συζήτηση. «Προσπάθησα να βεβαιωθώ ότι η οικογένειά του γνωρίζει πως είναι καλά», δήλωσε η Άστον, η οποία αποτελεί ένα τα ελάχιστα πρόσωπα που έγιναν αποδεκτά και από τις δύο πλευρές ως διαμεσολαβητής.

Η Άστον μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις όπου κρατείται ο Μόρσι με ελικόπτερο και είπε πως ο πρώην πρόεδρος είχε πρόσβαση σε τηλεόραση και εφημερίδες και ήταν ενήμερος σχετικά με τις εξελίξεις στη χώρα.
ΑΜΠΕ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ