2013-08-02 12:57:05
Φωτογραφία για Oι κροίσοι του Κορυδαλλού
Με την προφυλάκιση του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» συμπλήρωσε το παζλ του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ για τους επώνυμους και ισχυρούς που διαβιούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το κείμενο υπογράφει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας «Le Figaro» και του καναλιού France, Α. Κεφαλά, η οποία ανακάλυψε τα vip κελιά και περιγράφει τη ζωή των «ολίγων», την ώρα που στους υπόλοιπους χώρους είναι στριμωγμένοι οι εκατοντάδες κρατούμενοι.

«Μέσα στον λήθαργο του καλοκαιριού, εάν υπάρχει ένα μέρος που μπορεί να προστατευθεί κανείς καλύτερα από τον καύσωνα, αυτό είναι αναμφίβολα η πτέρυγα 6 της φυλακής του Κορυδαλλού στη νότια Αθήνα», γράφει σκωπτικά η Figaro. «Οι τρόφιμοι της πτέρυγας 6 απολαμβάνουν ένα καθεστώς προνομιακό. Η γκάμα είναι μεγάλη: επιχειρηματίες, τραπεζίτες, εφοπλιστές, πολιτικοί, περιμένουν όλοι ήρεμα την αποφυλάκισή τους», γράφει η εφημερίδα.

Διάβασμα και τάβλι

Η συντάκτρια αναφέρει ότι οι περισσότεροι περνούν την ημέρα τους σε ιδιωτικό προαύλιο, διαβάζουν εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά και παίζουν τάβλι. Συνηθισμένοι σε ένα κάποιο επίπεδο γαστριμαργίας δεν διστάζουν να παραγγείλουν φαγητό απ’ έξω «Στις πρώτες θέσεις βρίσκεται ο Βίκτορας Ρέστης, τελευταία άφιξη μιας σειράς πλούσιων και διασήμων», γράφει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα. «Υπό προσωρινή κράτηση, (ο Ρέστης) πήρε τη θέση ενός διάσημου σχεδιαστή μόδας, του Λάκη Γαβαλά. Ο τελευταίος, ο οποίος είχε φυλακιστεί για οικονομική απάτη ύψους 1,5 εκ. ευρώ, περνούσε τις ώρες του στο ιδιωτικό προαύλιο προσπαθώντας να διατηρήσει το μαύρισμά του και κάνοντας σπορ.

«Δυο βήματα πιο πέρα βρίσκεται ο Κώστας Γιαννίκος, πρώην ιδιοκτήτης ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, κατηγορούμενος και αυτός για ξέπλυμα χρήματος, ο οποίος σκοτώνει την ώρα του διαβάζοντας βιβλία και περιοδικά, όχι στο κελί του, αλλά σε ένα δωματιάκι, επιπλωμένο με μία πολυθρόνα, ένα γραφείο».

Τέλος, αρκετές αναφορές κάνει και στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα, διαθέτει μέσα στο κελί του τηλεόραση και ανεμιστήρα. Η γαλλική εφημερίδα μας πληροφορεί ό, τι ο κ. Τσοχατζόπουλος «δεν συναναστρέφεται άλλους συγκρατούμενους».

Το κείμενο τελειώνει με την πεποίθηση ότι τα «ειδικά» κελιά θα γεμίσουν, καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει εντείνει τις προσπάθειές της για την πάταξη της οικονομικής απάτης».

Πηγή: zougla
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ