2021-06-22 23:07:44
Φωτογραφία για Στην 6η πτέρυγα του Κορυδαλλού ο συζυγοκτόνος - Τα αιτήματα στην απολογία
Προφυλακιστέος, όπως είναι ήδη γνωστό, κρίθηκε από ανακριτή και εισαγγελέα ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της συζύγου του στα Γλυκά Νερά. 

Ωστόσο, αποφασίστηκε ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα κρατηθεί σε ειδικές συνθήκες, καθώς το έγκλημά του κρίνεται ως ειδεχθές, αλλά και λόγω της δημοσιότητας που έλαβε η υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς. Έτσι, αντί για τις γυναικείες φυλακές, ο κατηγορούμενος θα κρατηθεί στην έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Στον ίδιο χώρο κρατούνται ο Μένιος Φουρθιώτης, δύο επίορκοι αστυνομικοί και ένας σοφρωνιστικός υπάλληλος που κατηγορείται για υπόθεση ναρκωτικών. Με αυτούς θα προαυλίζεται, ενώ κοντά κρατούνται οι Βλαστός και Μαζιώτης.

«Ζήτησε την τιμωρία του»

Από την πλευρά του, ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης δήλωσε ότι «πρόκειται για μια πολύωρη ανάκριση οπου δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις. Ο κατηγορούμενος δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις
. Δεν άλλαξε τους ισχυρισμούς του σε σχέση με την προανακριτική του κατάθεση, ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία που τέθηκαν υπόψην μας. Σας μεταφερω τη συγγνώμη του κατηγορούμενου. Ο ίδιος κατέληξε στην απολογία του: “Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει”. Ζήτησε την τιμωρία του και υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει συνεργός.Ο κατηγορούμενος έδωσε τη δική του οπτική για τα όσα συνέβησαν. Για όσα έκανε γνώμονας ήταν το παιδί του. Θέλει να δώσει την αρωγή του για την επιμέλεια του παιδιού και από τις δύο οικογένειες».

Ζήτησε συγγνώμη 

«Ζητώ μία μεγάλη συγγνώμη»: Με αυτά τα λόγια αποχώρησε από τα δικαστήρια λίγο μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να τον προφυλακίσουν, ο 32χρονος πιλότος. Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ο 32χρονος καθ' ομολογία συζυγοκτόνος έφυγε με το τζιπ της αστυνομίας από την πρώην Σχολή Ευελπίδων για τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ 

Επί 3 ώρες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του έδωσε τη δική του εκδοχή για το πως έγιναν τα πράγματα εκείνη τη μοιραία νύχτα, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε κανένα κίνητρο, ούτε προμελέτη για το φόνο. Μάλιστα φέρεται να απάντησε στα όσα ακούγονται περί τρίτου προσώπου, λέγοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ τρίτο πρόσωπο ή συνεργός.

Τα αιτήματα στην απολογία

Στην πολύωρη απολογία του ο 32χρονος δολοφόνος της Καρολάιν υπέβαλε δύο αιτήματα, ενώ αμφισβήτησε ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Με το πρώτο ζήτησε  πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα sim.

Σύμφωνα με τις αρχές η ώρα αφαίρεσης ήταν στη 1.25 ενώ την κάρτα την πέταξε στην τουαλέτα. Το δεύτερο αίτημα αφορά στην κλήση μαρτύρων, φίλων και γνωστών, προκειμένου να μιλήσουν για τη σχέση του ζευγαριού.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ