2013-08-03 00:28:05
Φωτογραφία για Εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε ηρωίνη στην Κάλυμνο
Ηρωίνη και άλλα ναρκωτικά από την Αλβανία, διακινούσε στο νησί της Καλύμνου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, με ηγετικά στελέχη τρεις Έλληνες, κρατούμενους σε φυλακές. Στη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης συνελήφθησαν 12 άτομα, από τα οποία τα εννέα είναι μέλη της σπείρας, κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, όπλων και εκρηκτικών, ενώ αναζητείται και ένας αλλοδαπός.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι τρεις κρατούμενοι φυλακών, ηλικίας 48, 42 και 30 ετών, σε συνεργασία με δύο συνεργούς τους, φέρονται ότι διακίνησαν στο νησί της Δωδεκανήσου ποσότητα ηρωϊνης, που ξεπερνά τα 3 κιλά. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία τα ναρκωτικά μετέφερε στην Ελλάδα από την Αλβανία ο αλλοδαπός και στη συνέχεια τα προωθούσαν στο νησί με πλοία της γραμμής.

Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και σε βάρος επιπλέον δεκαπέντε ατόμων (ημεδαπών – αλλοδαπών), σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διακίνησης ναρκωτικών και κατοχής όπλων.


Σε έρευνες που διεξήχθησαν σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κάλυμνο από αστυνομικούς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1.282,2 γραμμάρια ηρωίνης,750 γραμμάρια ινδικής κάνναβης, ποσότητα μεθαδόνης 60 γραμμαρίων, 116 ναρκωτικά χάπια, άγνωστη κρυσταλλική σκόνη βάρους 7,9 γραμμαρίων, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, μία καραμπίνα και 35 φυσίγγια, 4 σπρέι δακρυγόνου, 3συσκευασίες με πυρίτιδα των 994 γραμμαρίων, 1 σιδερογροθιά, 37 πυροκροτητές, 16 βραδύκαυστα φυτίλια και 7.920 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ