2013-08-03 00:09:12
Φωτογραφία για Ο αμερικανικός στρατός «κόβει» Playboy και Penthouse
Κάσσι Φιλιππιτζή

Τα αντρικά - για άλλους πορνογραφικά - περιοδικά δε θα πωλούνται πλέον στις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ 

Τα αντρικά περιοδικά Playboy και Penthouse, καθώς και άλλα δεν θα πωλούνται πλέον στις βάσεις του στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας, μια κίνηση που περιγράφεται από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων ως επιχειρηματική απόφαση που βασίζεται στην πτώση των πωλήσεων, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι αποτέλεσμα πίεσης των αντι-πορνογραφικών ακτιβιστών.

Τα 48 «ενήλικα» περιοδικά είναι ανάμεσα στα 891 περιοδικά που δεν θα υπάρχουν στα καταστήματα του στρατό και της Πολεμικής Αεροπορίας στις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο. Άλλα έντυπα που επίσης περικόπτονται είναι τα English Garden, η the New York Review of Books, η Saturday Evening Post, ακόμα και τα κόμικ του Μπομπ του Σφουγγαράκη!

Η «Morality in Media», μια αντιπορνογραφική ομάδα της Ουάσιγκτον, χαρακτήρισε η απόφαση «μια μεγάλη νίκη» στην εκστρατεία της κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης στο στρατό και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παροτρύνει φορείς του Ναυτικού να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.


Ο Chris Ward, εκπρόσωπος του Army and Air Force Exchange Service, είπε ότι οι περικοπές - που τέθηκαν σε ισχύ από την Τετάρτη - θα αδειάσει πολλά ράφια και έτσι αυτό το «κενό» που θα δημιουργηθεί, που αγγίζει το 33%, θα καλυφθεί με πιο δημοφιλή προϊόντα. Εκατοντάδες περιοδικά θα συνεχίσουν να πωλούνται στις ανταλλαγές. Τις μεγαλύτερες πωλήσεις καταγράφουν τα περιοδικά People, Men's Health and Cosmopolitan.

Αν και πολλά από αυτά είναι μεταξύ των 891 που «κόπηκαν», τα ενήλικα περιοδικά είναι αυτά που θα σημειώσουν ιδιαίτερες δυσκολίες, δήλωσε ο Ward. Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς, απαιτούν ειδικό χειρισμό και σωστή τοποθέτηση, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν είναι σε σημείο που μπορούν να τα δουν παιδιά.

Από κάποια άποψη, η απόφαση αυτή θα έχει μικρό αντίκτυπο. Το προσωπικό του στρατού θα εξακολουθεί να φέρει τέτοια περιοδικά στις βάσεις τους αλλά θα πρέπει να τα έχουν αγοράσει από αλλού, ενώ θα έχουν πρόσβαση σε online πορνογραφικό υλικό.

Συμπτωματικά, η ανακοίνωση αυτή ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στην οποία με επιστολή του δηλώνει ότι το Penthouse, το Playboy και τα υπόλοιπα αντίστοιχα περιοδικά επιτρέπεται να πωλούνται στις βάσεις, μιας και το περιεχόμενό τους δεν είναι αμιγώς πορνογραφικό.

http://www.sarc.gr/readmore.php?id=1582104&grp=712977 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ