2013-08-03 03:49:05
Φωτογραφία για Σάλος στις ΗΠΑ: Λευκοί φοιτητές ίδρυσαν ρατσιστική οργάνωση
Παλιές, σκοτεινές μέρες του αμερικάνικου Νότου θυμίζει η φοιτητική οργάνωση που έκανε το ντεμπούτο της στο πολιτειακό πανεπιστήμιο της Τζόρτζια. Μπορεί ανάμεσα στις οργανώσεις του πανεπιστημίου να φιγουράρουν περισσότεροι από 300 τίτλοι όμως εκείνη που δεν βρίσκεται στην επίσημη λίστα είναι διαβόητη σε ολόκληρη την Αμερική. Πρόκειται για την Ένωση Λευκών Φοιτητών. Ο ιδρυτής της Πατρικ Σαρπ λέει ότι ξεκίνησε αυτή την Ένωση φέτος το καλοκαίρι ώστε να εκφράσει την αναγνώριση και την εκτίμησή του προς τη λευκή κουλτούρα. «Το μόνο που θέλαμε να κάνουμε είναι να τιμήσουμε τη λευκή ταυτότητα. Έχει να κάνει με το να βρίσκεται κανείς σε επαφή με το ποιος είναι ως λευκό άτομο και με το να είναι υπερήφανος για αυτό.», έχει δηλώσει. Αν και η ομάδα του δεν έχει αναγνωριστεί από το πανεπιστήμιο, ο Σαρπ υποστηρίζει ότι έχουν ήδη εγγραφεί σε αυτήν πολλοί φοιτητές.

Είναι μάλλον απίθανο να λάβει επίσημη έγκριση η οργάνωση του Σαρπ
. Για να γίνει αυτό, ο Σαρπ θα πρέπει να βρει έναν σύμβουλο από το ακαδημαϊκό προσωπικό του πανεπιστημίου, πιθανότητα που μοιάζει αρκετά μακρινή. Προς το παρόν το πανεπιστήμιο δεν έχει αναλάβει δράση με σκοπό την απαγόρευση της Ένωσης Λευκών Φοιτητών. Επιπλέον, πολλοί φοιτητές έχουν ήδη υποβάλει τα παράπονά τους στην Εκπαιδευτική Διοίκηση της Ατλάντας, αφότου είδαν φυλλάδια της Ένωσης Λευκών να κυκλοφορούν στην πανεπιστημιούπολη.

Παρόλο που ο Σαρπ συνειδητοποιεί ότι οι συμφοιτητές του θα κατηγορήσουν εκείνον και την οργάνωσή του για ρατσισμό, ο ίδιος δηλώνει ότι δεν τον απασχολεί τι έχουν να πουν. «Γιατί όταν ένας λευκός δηλώνει περήφανος που είναι λευκός κατηγορείται αμέσως για ρατσισμό;», έχει πει.

Ο Σαρπ έχει δηλώσει ότι εμπνεύστηκε για την ομάδα του αφότου άκουσε για μια παρόμοια οργάνωση που σχημάτισαν φοιτητές του πανεπιστημίου της Τούσον του Μέριλαντ, που μάλιστα πραγματοποιεί και νυχτερινές περιπολίες για να καταπολεμήσει «το μαύρο έγκλημα». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ