2013-08-03 04:46:52
Φωτογραφία για Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στα βόρεια της Μαδρίτης
Υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβέστες τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα βόρεια της Μαδρίτης την Τετάρτη, αφού πρώτα απανθράκωσε περίπου 17.500 στρέμματα, όπως ανακοίνωσαν οι ισπανικές αρχές, την ώρα που το επίπεδο συναγερμού για παρόμοια περιστατικά παραμένει υψηλό σε όλη τη χώρα. Η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί κοντά στην κοινότητα Βαλδεπένιας ντε λα Σιέρα, στην επαρχία Γουαδαλαχάρα, μια ημιορεινή περιοχή με καλλιέργειες δημητριακών. Παρ’ όλο που η πυρκαγιά ετέθη υπό έλεγχο στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας το επίπεδο συναγερμού παραμένει υψηλό, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιτηρούν τις σβησμένες εστίες για τυχόν αναζωπύρωσή τους. Οι 130 κάτοικοι κοινοτήτων που είχαν απομακρυνθεί προληπτικά κατέστη δυνατόν να επιστρέψουν στις κατοικίες τους από χθες το βράδυ, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση της Καστίλιας-Λα Μάντσα.

Αλλά και το μεγαλύτερο τμήμα της ισπανικής επικράτειας παραμένει και σήμερα σε κατάσταση συναγερμού για «πολύ υψηλό», ή ακόμη και «ακραίο», κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, καθώς οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 35 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός από τα βορειοδυτικά.


Ως σήμερα πάντως, κι έπειτα από έναν ιδιαίτερα βροχερό χειμώνα, οι δασικές πυρκαγιές στην Ισπανία ήσαν πολύ λιγότερες εν σχέσει προς το 2012 – το οποίο έμεινε στην ιστορία ως ένα ιδιαίτερα καταστροφικό έτος: σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας από τις αρχές του χρόνου έως τις 28 Ιουλίου φέτος έχουν απανθρακωθεί 177.000 στρέμματα, από 1.529.920 στρέμματα το 2012.

Μολαταύτα, από τα τέλη Ιουλίου έχουν ξεσπάσει πολυάριθμες πυρκαγιές, με την πλέον καταστροφική εκείνη που εκδηλώθηκε στη Μαγιόρκα των Βαλεαρίδων Νήσων στη Μεσόγειο, όπου καταστράφηκε πάνω από το μισό του δάσους της Σιέρα ντε Τραμουντάνα, που έχει χαρακτηρισθεί μνημείο της παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς από την Ουνέσκο.
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ