2013-08-07 09:00:09
Φωτογραφία για Επενδυτής – μυστήριο αγόρασε απο το ΚΚΕ τον 902
Πέπλος μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει το όνομα του επιχειρηματία στον οποίο πούλησε το ΚΚΕ τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «902». Παρά τις βολές που δέχεται από άλλες δυνάμεις και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Περισσός δεν ανακοινώνει σε ποιον μεταβίβασε τη συχνότητα, η οποία, όπως επισημαίνουν οι επικριτές του, του παραχωρήθηκε δωρεάν από το δημόσιο.

Στο μεταξύ επιχειρηματίες, οι οποίοι, σύμφωνα με αναρτήσεις στο διαδίκτυο αλλά και φημολογίες που κυκλοφορούσαν, είχαν συνδεθεί τα ονόματά τους με την αγοραπωλησία, διαψεύδουν κάθε εμπλοκή τους.

Κατηγορηματική διάψευση έγινε επίσης από τον γνωστό εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα», ανέφερε σε δήλωσή του και πρόσθεσε:. «Αν και θα πρέπει να πω ότι θεωρώ σκάνδαλο να μην ξέρουμε σε αυτή τη χώρα ποιος είναι ο ιδιοκτήτης ενός καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας». Ο κ. Μαρινάκης διευκρίνισε ότι από την πλευρά του «ούτε υπήρξε ενδιαφέρον, ούτε έγινε κάποια διαπραγμάτευση». Ο επιχειρηματίας κ. Φ. Βρυώνης, ο οποίος έχει μετοχική σχέση με τον τηλεοπτικό σταθμό Extra, με επιστολή του στα ΜΜΕ διαψεύδει ότι έχει οποιαδήποτε σχέση ιδιοκτησίας, στην αγοράστρια εταιρεία του Ραδιοτηλεοπτικού σταθμού 902.


Το ένα μετά το άλλο, εξάλλου, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλούν το ΚΚΕ για την αγοραπωλησία και ζητούν από τον Περισσό να δώσει εξηγήσεις και να αποκαλύψει σε ποιον μεταβίβασε την συχνότητα, ενώ διατυπώνονται και ερωτηματικά για τη συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού που απολύθηκαν προκειμένου να περάσει στον νέο ιδιοκτήτη «καθαρή» από βάρη η εταιρία.

Χαρακτηριστικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός κ. Δ. Παπαδημούλης ζήτησε από την ηγεσία του ΚΚΕ «που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της σε θέματα αριστερής συνέπειας, όπως η ίδια ισχυρίζεται, πλήρη διαφάνεια και πλήρεις εξηγήσεις». «Νομίζω ότι τις χρωστούν πριν από όλα στον κόσμο του ΚΚΕ. Δεν είναι νοητό να ακολουθεί η Αριστερά, σε τέτοια θέματα που σχετίζονται με απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, δύο μέτρα και δύο σταθμά», συμπλήρωσε

Επικριτικά σχόλια έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο οποίος σε ανάρτηση στο διαδίκτυο απευθύνει προς τον Περισσό τον ερώτημα «αν το νόμιμο είναι και ηθικό».

Η ΕΣΗΕΑ για το κλείσιμο του «902»

«Θλιβερή» είδηση που μάλιστα υπογραμμίζει ότι το «ΚΚΕ ως εργοδότης, χάνει οριστικά την ηθική ανωτερότητά του» χαρακτηρίζει η ΕΣΗΕΑ το κλείσιμο του 902.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ για το κλείσιμο του 902 κατακευραυνώνει το ΚΚΕ για τις πρακτικές που ακολουθεί ως προς την απόλυση των εργαζομένων του και το σχέδιο που επξεργάστηκε προκειμένου οι απολύσεις να γίνουν με «νόμιμο» τρόπο. Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την άρνηση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τα σωματεία τους, καθώς και την παραπομπή των πάντων στην «θεόσταλτη» επίσημη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ  έχει ως εξής:

«Επιβεβαιώθηκαν και επίσημα οι φήμες ότι το ΚΚΕ μένει πλέον χωρίς τηλεοπτικό σταθμό και ραδιόφωνο! Αυτή η θλιβερή είδηση υπογραμμίζει ότι το ΚΚΕ, ως εργοδότης, χάνει οριστικά την ηθική ανωτερότητά του, που διατηρούσε έναντι των αντιπάλων του, τουλάχιστον μέχρι το μνημόνιο.

Το επιχείρημα ότι και «το ΚΚΕ τα ίδια κάνει» μεταφράζεται στην κοινωνία πως «όλοι το ίδιο είμαστε» και ρίχνει νερό στον μύλο της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας, που αντιμετωπίζουν με αναλγησία την κρίση στα ΜΜΕ. Το σχετικό ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε., η κομματική, δηλαδή, εταιρεία που έχει στην κατοχή της τους σταθμούς και την άδεια χρήσης των συχνοτήτων από τις οποίες εκπέμπουν, ολοκλήρωσε την πώληση του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του κόμματος και μπήκαν οι σχετικές υπογραφές, ενώ, ήδη, έγιναν ανακοινώσεις προς τους εργαζόμενους από τη διεύθυνση του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού.

Ο νέος ιδιοκτήτης (;) έθεσε όρους να παραδοθεί η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. «καθαρή», δηλαδή, χωρίς εργαζόμενους. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι του 902 (Ρ/Σ & Τ/Σ) που ανέρχονται σε 48 θα απολυθούν.

Και, επειδή, αυτό είναι παράνομο, αφού η εταιρεία μεταβιβάζεται εν λειτουργία, η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε να εφαρμόσει το παρακάτω σχέδιο: Οι εργαζόμενοι θα χωρισθούν σε ομάδες και θα περάσουν σε άλλες κομματικές επιχειρήσεις, από τις οποίες και θα απολυθούν χωρίς, όπως τους είπαν, να χάσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Τέλος, υπάρχει και μια μικρή ομάδα που απασχολούνται στην ιστοσελίδα του κόμματος «902. gr », οι οποίοι θα υποβάλουν παραιτήσεις και θα επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό, που προβλέπει το νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή, 600-800 ευρώ. Η μέθοδος αυτή θα εφαρμοσθεί και για τους εργαζόμενους του «Ριζοσπάστη», όταν ολοκληρωθούν οι απολύσεις.

Εν τω μεταξύ, ήδη η Διεύθυνση του 902 άρχισε συζητήσεις με τους εργαζόμενους που θα απολυθούν, από τους οποίους ζητείται να αποδεχθούν «κούρεμα» των οφειλομένων, τουλάχιστον κατά 40%.

Η διαδικασία των απολύσεων και η τυπική μεταβίβαση της Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε. στο νέο ιδιοκτήτη (;) θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζει την άρνηση των συνδικαλιστικών εκπροσώπων να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τα σωματεία τους! Η παραπομπή των πάντων στην θεόσταλτη επίσημη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, είναι απαράδεκτη.

Το Δ.Σ. της Ενώσεως σημειώνει ακόμη ότι σε μια τόσο κρίσιμη εποχή το να περνούν οι συχνότητες σε χέρια επενδυτών αγνώστων προθέσεων επιδεινώνει την ήδη προβληματική εικόνα των ΜΜΕ και υποβαθμίζει τον πλουραλισμό και το δημοκρατικό δικαίωμα στην αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών».

Πρώτο Θέμα logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ