2013-08-27 11:58:04
Φωτογραφία για Αεροδρόμιο Αράξου: Μόνιμο αγκάθι και για την Πάτρα
Πεντακόσιοι πενήντα επιστήμονες από όλο τον κόσμο βρίσκονται από την περασμένη Κυριακή στην περιοχή μας, συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Εμβιομηχανικής που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Είναι αυτό μια απάντηση στο αίτημα... ανάπτυξης του Συνεδριακού Τουρισμού, για τον οποίο πολύ συζήτηση γίνεται κατά καιρούς.

Για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά την προετοιμασία του συνεδρίου μίλησε στην «Π» ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής καθηγητής Γιάννης Μισιρλής.

Ενα από τα βασικότερα προβλήματα, μας είπε, είναι η έλλειψη αεροδρομίου σε κοντινή με την Πάτρα απόσταση. Το αεροδρόμιο του Αράξου δεν δέχεται αεροπλάνα από πολλές πόλεις, έτσι οι σύνεδροι έρχονται μέσω του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το γεγονός ότι το «Ελευθέριος Βενιζέλος» απέχει πέντε ώρες από την Πάτρα για κάποιον που θα χρησιμοποιήσει δημόσιες συγκοινωνίες (προαστιακό, λεωφορεία κ.λπ.) λειτούργησε αποτρεπτικά για αρκετούς που ακύρωσαν την συμμετοχή τους, όταν διάβασαν τις σχετικές πληροφορίες, ενώ κάποιους επιστήμονες που θεωρούνται από τους κορυφαίους στον κλάδο μας θα τους φέρουμε με ταξί γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν.


Ακόμα και στους χώρους έχουμε πρόβλημα γιατί αποδείχθηκε πως το Συνεδριακό Κέντρο μόλις που επαρκεί για να υποστηρίξει ένα τέτοιο συνέδριο, ενώ η αίθουσα τελετών του Αρχαιολογικού Μουσείου, που ζητήθηκε από την Επιτροπή για να κάνει εκεί μια εκδήλωση είναι πολύ μικρή με μόλις 150 καθίσματα.

Οι τοπικοί μας άρχοντες δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ακόμα -ίσως γιατί λείπει και η εμπειρία- τι σημαίνει η πραγματοποίηση ενός συνεδρίου αυτής της κλάσης για την περιοχή. Ετσι, όχι μόνον δεν συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά δεν δήλωσαν παρουσία για την εναρκτήρια εκδήλωση, όπως συμβαίνει σε όλα τα παγκόσμια συνέδρια. Αλλά θα πρέπει να κατανοήσουν ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες έχουν φέρει μαζί και τις οικογένειές τους και έχουν σχεδιάσει μετά το συνέδριο να παραμείνουν στην περιοχή μας για να κάνουν και διακοπές. Αυτούς τους ανθρώπους, λοιπόν, πρέπει να τους καλωσορίζουμε γιατί είναι και τουρίστες που μπορούν να μας φέρουν και τους φίλους τους τα επόμενα χρόνια.

Συγκρίνοντας την εμπειρία του περυσινού συνεδρίου που είχε γίνει στη Λισαβόνα, και που το Συνεδριακό Κέντρο απείχε λιγότερο από μία ώρα από το αεροδρόμιο, αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο τριτοκοσμική φαντάζει η Πάτρα στους επιστήμονες που έχουν έρθει εδώ, σε μια πόλη που είναι η τρίτη της χώρας, αλλά ακόμα πάσχει σε βασικές υποδομές.
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ιστορίες πίτσας
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ιστορίες πίτσας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ