2023-07-14 19:07:16
Φωτογραφία για Αεροδρόμιο Ακτίου: 9,7% περισσότεροι επιβάτες τον Ιούνιο σε σχέση με πέρυσι
Αύξηση 27,5% στο εξάμηνο σε σχέση με το 2019

Μάχη δίνει το αεροδρόμιο του Ακτίου για να ξεπεράσει το περσινό ρεκόρ στη διακίνηση των επιβατών.. Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece, παρουσίασαν τον Ιούνιο αύξηση στην επιβατική τους κίνηση κατά 7,9%, ενώ σε επίπεδο εξαμήνου σε σχέση με πέρυσι η αύξηση ανέρχεται σε 14.3% με 11,8 εκατ. επιβάτες να διακινούνται την περίοδο Ιαναουαρίου – Ιουνίου.

Το αεροδρόμιο του Ακτίου στην Αιτωλοακαρνανία που εξυπηρετεί ένα μεγάλος μέρος της τουριστικής κίνησης στη βορειοδυτική Ελλάδα τον Ιούνιο του 2023 κατέγραψε αύξηση σε σχέση με πέρυσι, διακινώντας 9,7% περισσότερους επιβάτες, δηλαδή σε απόλυτους αριθμούς σχεδόν 144.000 επιβάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το Αεροδρόμιο του Ακτίου το 2022 ήταν συνολικά η χρονιά ρεκόρ διακινώντας περισσότερους από 800.000 επιβάτες. Επομένως για φέτος το… στοίχημα είναι αν θα καταφέρει να ξεπεράσει αυτό το ρεκόρ ή όχι. Η σύγκριση πλέον με το 2019, την τελευταία καλή τουριστική χρονιά πριν την έλευση της πανδημίας, δεν έχει πλέον ιδιαίτερο νόημα, αλλά σε κάθε περίπτωση σε σχέση και το 2019 το αεροδρόμιο του Ακτίου είχε το Μάιο αυξημένη κίνηση κατά 23,8%.


Από την άλλη στα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου (Ιανουάριος – Ιουνίου 2023), το αεροδρόμιο του Ακτίου παρουσιάζει στην επιβατική του κίνηση οριακά αύξηση κατά 3,5%, ενώ σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2019 η αύξηση ανέρχεται σε 27,5%, κάτι που σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται σε περίπου 50.000 περισσότερους επιβάτες.

Σε κάθε περίπτωση η κίνηση στο 6μηνο του έτους δεν είναι αυτή που θα καθορίσει το αποτέλεσμα της σεζόν, μιας και η έντονη εποχικότητα των τριών καλοκαιρινών μηνών είναι κυρίαρχο χαρακτηριστικό του ελληνικού τουρισμού. Και το στοίχημα για άλλη μια χρονιά είναι η δυναμική των «άκρων της σεζόν», δηλαδή ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της Fraport επιβεβαιώνουν την εικόνα που υπάρχει φέτος για τον τουρισμό στη Μύκονο, τη «ναυαρχίδα» του ελληνικού τουρισμού, καθώς το αεροδρόμιό της εμφανίζει μείωση επιβατών στο πρώτο εξάμηνο κατά 4,2%

sinidisi.

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ