2013-09-14 00:14:05
Φωτογραφία για Ιράκ: Μπαράζ εκρήξεων σε τέμενος
Τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και 35 τραυματίστηκαν από μια διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε μπροστά σε ένα τέμενος στο Ιράκ στο οποίο είχαν κληθεί να... προσευχηθούν μαζί σουνίτες και σιίτες, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσαν στην δημοσιότητα ιατρικές πηγές και άλλες της ιρακινής ασφάλειας.

Οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί που είχαν τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου εξερράγησαν κοντά στο σουνιτικό τέμενος Αλ Σαλάμ, στο κέντρο της Μπακούμπα, στην επαρχία Ντιγιάλα, την ώρα που οι πιστοί εξέρχονταν από τον χώρο λατρείας, διευκρίνισε ένας στρατηγός του στρατού και ένας γιατρός του κύριου νοσοκομείου της πόλης, ο Άχμεντ αλ Αζάουι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν η μια μετά την άλλη με μικρή χρονική διαφορά. Από την δεύτερη επλήγησαν οι πιστοί που έσπευσαν να βοηθήσουν αυτούς που τραυματίστηκαν από την πρώτη έκρηξη.

Προς το παρόν οι αρχές δεν γνωρίζουν ποιοι ευθύνονται για τις δύο εκρήξεις.


Η Μπακούμπα και τα περίχωρά της, περιοχή στην οποία ζουν σιίτες και σουνίτες και βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, έχει αποτελέσει στόχο πολλών βομβιστικών επιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως εναντίον σιιτών. Την Τρίτη δέκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την έκρηξη τριών παγιδευμένων με εκρηκτικά αυτοκινήτων στην περιοχή αυτή.

Εκτός από τους 30 νεκρούς σήμερα στην Μπακούμπα, άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σήμερα στο Ιράκ από επιθέσεις.

Στην ίδια επαρχία, την Ντιγιάλα, μια βόμβα εξερράγη κοντά σε ένα τέμενος στην πόλη Χάνακιν, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου, ενώ η έκρηξη ενός παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων σε μια αγορά στο βόρειο τμήμα της Μπακούμπα.

Ένας στρατιώτης και ένας τοπικός αξιωματούχος σκοτώθηκαν παράλληλα σε ανταλλαγή πυροβολισμών και μια έκρηξη αντίστοιχα στην επαρχία Νινευή, στο βόρειο Ιράκ.

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους φέτος, μια από τις πιο αιματηρές χρονιές στο Ιράκ από το 2008, από τα επεισόδια βίας τα οποία σημειώνονται σχεδόν καθημερινά στην χώρα, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος στηρίζεται στα στοιχεία ιατρικών πηγών και αυτών της ιρακινής ασφάλειας.
athina984.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ