2013-09-17 12:15:07
Φωτογραφία για Κλείνει σήμερα η διαθεσιμότητα του Σεπτεμβρίου
Σήμερα, εν τέλει, αναμένεται να συμπληρωθεί το "παζλ" της «διαθεσιμότητας» του "κύματος" του Σεπτεμβρίου, αφού, μέσα στην ημέρα, οι αρμόδιοι υπουργοί θα υπογράψουν τις απαραίτητες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, για να καταργηθούν ακόμα 2.000 οργανικές θέσεις στα υπουργεία τους και να βγουν ισάριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι στην "κινητικότητα". Με αυτόν τον τρόπο, θα συμπληρωθούν οι 12.500 «διαθέσιμοι» της πρώτης «δόσης» του μέτρου, λίγες ημέρες πριν την έλευση της Τρόικας στην Αθήνα.

Θυμίζουμε ότι, το epoli.gr είχε από την περασμένη εβδομάδα προαναγγείλει το «κλείσιμο» της υπόθεσης «διαθεσιμότητα Σεπτεμβρίου», το οποίο, όπως απεδείχθη, πήρε ολιγοήμερη παράταση. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκαν κωλύματα της τελευταίας στιγμής, τα οποία λύθηκαν ή λύνονται, είτε με αμοιβαία συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους φορείς, είτε με παρέμβαση του εκάστοτε αρμόδιου υπουργείου.


Μεγαλύτερο «αγκάθι» το προσωπικό των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προγενέστερο ρεπορτάζ από το «μέτωπο» των διαβουλεύσεων για τη «διαθεσιμότητα», το μεγαλύτερο "αγκάθι" στη Διυπουργική προσπάθεια, αποτέλεσε η άρνηση των Πρυτάνεων να δώσουν 1.500 ονόματα διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς από τις εκθέσεις αξιολόγησης των Ιδρυμάτων, όχι μόνο δεν προκύπτουν πλεονάζοντες, αλλά καταγράφονται και ελλείψεις.

Από ό,τι μαθαίνουμε, τα συνυπεύθυνα Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μονομερείς αποφάσεις, αναφορικά με την επιλογή των εν λόγω 1.500 διοικητικών υπαλλήλων που θα τεθούν σε «διαθεσιμότητα». Μια τέτοια ενέργεια αναμένεται να προκαλέσει αντίδραση από τους Πρυτάνεις και μάλιστα άμεση, καθώς σήμερα συνεδριάζει η έκτακτη Σύνοδός τους.

Ακόμα ένα Υπουργείο που παρουσίασε πρόβλημα στη συμμετοχή του σε αυτή τη "δεξαμενή" της «διαθεσιμότητας» είναι το Εθνικής Άμυνας, από όπου έπρεπε να εκδοθεί ΚΥΑ, που θα έβαζε σε «διαθεσιμότητα» 410 υπαλλήλους. Αυτό δεν έγινε, αφού πρώτα έπρεπε να υπάρξει ρύθμιση για τέκνα θανόντων αστυνομικών και υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις, κάτι που έχει ήδη γίνει. Το πρόβλημα ήταν τυπικό, ξεπεράστηκε, και όπως πληροφορούμαστε από το Υπουργείο, η συμμετοχή στη διαθεσιμότητα από το ΥΕΘΑ θα γίνει κανονικά.
epoli.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ