2013-09-18 07:46:05
Φωτογραφία για Μιλάνε για όλα Σαμαράς-Βενιζέλος
Κρίσιμη συνάντηση εφ’ όλης της ύλης συνάντηση στη μία το μεσημέρι θα έχουν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο... Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με την κυβέρνηση να βρίσκεται μεταξύ τρόικας και κοινωνικών κινητοποιήσεων.

Οι επικεφαλής των δυο κομμάτων που στηρίζουν και συμμετέχουν στην κυβέρνηση είναι σαφές πως θα καθορίσουν τη στρατηγική και τις κινήσεις τους για τις πρωτοβουλίες που θα λάβουν μετά το σχηματισμό της νέας γερμανικής κυβέρνησης, με τον Αντώνη Σαμαρά να ενημερώνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τα αποτελέσματα του χθεσινού ταξιδιού του στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να συμφωνήσουν πώς θα κλείσουν τις εκκρεμότητες ενόψει του νέου ελέγχου της τρόικα, εκκρεμότητες που αφορούν τις διαθεσιμότητες και όχι μόνο. Χθες, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και μάλλον εμφανίστηκε λιγότερο αισιόδοξη ως προς το ύψος τουλάχιστον του πρωτογενούς πλεονάσματος.


Επισημάνθηκαν επίσης τρεις πηγές κινδύνων που πρέπει να ελεγχθούν, οι δαπάνες για την υγεία, το ενδεχόμενο να μην μπορούν πολίτες να πληρώσουν τους φόρους λόγω περιοριστικής πολιτικής και τρίτον να χρειαστούν επιπλέον επιδότηση τα ασφαλιστικά ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να πληρώσουν τις συντάξεις. Η κυβέρνηση, επίσης, μοιάζει να μην είναι έτοιμη προκειμένου να ορίσει τα μέτρα του 2015-16, σε περίπτωση που το ζητήσει η τρόικα.

Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος θα συζητήσουν και τον τρόπο αντιμετώπισης των κινητοποιήσεων, με τα μάτια στραμμένα στην ερχόμενη εβδομάδα. Αν, δηλαδή, θα κρατήσει ή όχι η δυναμική της πρώτης εβδομάδας, κυρίως στους εκπαιδευτικούς.

Θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα θέσει το θέμα του εκλογικού νόμου, επιμένοντας στην αναλογική μοιρασιά του μπόνους των 50 εδρών στα κόμματα που θα δηλώσουν προεκλογικά ότι θα συμμετάσχουν σε κυβερνητικό σχηματισμό. Συζήτηση, επίσης, θα γίνει για τον εκλογικό νόμο στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, ενώ θα υπάρξει συμφωνία και για τον Κώδικα Μετανάστευσης. Άγνωστο, τέλος, εάν θα υπάρξει κατάληξη για την Προγραμματική Συμφωνία.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ