2013-10-07 16:08:04
Φωτογραφία για Ρέθυμνο: Νέες προσλήψεις στο νοσοκομείο
Μετά από μεγάλη καθυστέρηση εγκρίθηκε τελικά η πρόσληψη 14 νέων εργαζομένων που θα ενισχύσουν το προσωπικό του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Όπως τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Ξυπολυτάς, ήδη κάποιοι από αυτούς έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους, ενώ εκκρεμεί η τοποθέτηση τεσσάρων ακόμα ατόμων. Ωστόσο, δύο από τους δέκα πρώτους που προσελήφθησαν δεν αποδέχθηκαν τη θέση, ενώ έγινε και ένα λάθος στη λίστα για τρεις από τους 14 νεοπροσληφθέντες. Το γεγονός της μη αποδοχής των θέσεων βέβαια, σημαίνει νέα καθυστέρηση στην κάλυψή τους.

«Από το παραϊατρικό προσωπικό που περιμέναμε μας ήρθε μια λίστα με προσλήψεις 14 ατόμων, οι 2 έχουν αρνηθεί και έχει ξεκινήσει η διαδικασία από την αρχή, να αξιολογηθεί δηλαδή ο επόμενος στη σειρά από τον ΑΣΕΠ», σημειώνει ο κ. Ξυπολυτάς.

Αυτή τη στιγμή, όπως επισημαίνει, έχουν έρθει τρεις τραυματιοφορείς, μια νοσηλεύτρια για τη ΜΕΘ, μια μαία, μια παρασκευάστρια για το μικροβιολογικό και μια χειρίστρια του ακτινολογικού και περιμένουμε ακόμα 9 άτομα.


Στο μεταξύ αυτόν τον μήνα και τον Νοέμβριο επιστρέφουν στη θέση τους αρκετές νοσηλεύτριες οι οποίες έλειπαν με άδεια κύησης ή μητρότητας, έτσι όπως τονίζει ο διοικητής, θα δοθεί μια «ανάσα» στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ θα δοθούν άδειες σε εργαζόμενους στους οποίους το νοσοκομείο χρωστάει τη νόμιμη άδειά τους ακόμη και από το 2012.

Σε ό,τι αφορά το ιατρικό προσωπικό, ο κ. Ξυπολυτάς σημειώνει ότι σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν στην Παιδιατρική κλινική- σε ειδικευόμενους- και σε αγροτικούς γιατρούς για τα περιφερειακά ιατρεία, ενώ έχει σταλεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου μια λίστα στο υπουργείο με καταγεγραμμένες τις ανάγκες σε επικουρικούς γιατρούς.
goodnet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ