2013-10-14 18:37:06
Φωτογραφία για Οι αδικημένοι, δεν ψηφίζουν ναζιστές, αλλά αριστερά
Η αριστερά που πάντα ήταν ελπίδα για τους μη προνομιούχους, θα έπρεπε τώρα, με αυτά που τραβάμε, να σαρώνει! Και δεν μιλάω για την κατ' επίφαση αριστερά με το θολό της τοπίο, αλλά την Αριστερά με το α κεφαλαίο.

Το ΚΚΕ δηλαδή. Την αριστερά που έχει ως λόγο ύπαρξης την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Αντ΄ αυτού, βλέπουμε να σαρώνει ποια; η χρυσή αυγή. Μα εγώ πριν από μία δεκαετία θυμάμαι ότι ακούγαμε χρυσή αυγή και ανατριχιάζαμε. Συνειρμικά μας ερχόταν στο μυαλό η σβάστικα και ο Χίτλερ. Όλοι το θυμάστε αυτό και μην κάνετε τώρα τους κινέζους. Χρυσή αυγή ίσον μαυρίλα απίστευτη. Και τώρα, να πηγαίνει ο κόσμος και να ρίχνει στην κάλπη χρυσή αυγή, να ψηφίζει στις δημοσκοπήσεις χρυσή αυγή να πιστεύει πως η χρυσή αυγή θα τον σώσει.

Ρε παιδιά, τι κάνετε; Έχετε σώας τας φρένας σας; Για ποιους μιλάτε, ξέρετε; Για τους θιασώτες του Χίτλερ; Ρε η Ελλάδα και όλος ο κόσμος υπέφερε τα πάνδεινα από το ναζισμό. Επειδή δεν τον ζήσατε; Έχετε ακούσει για Δίστομο; Για Καλάβρυτα; Έχετε ακούσει για την πείνα του Σαρανταένα; Έ; Έχετε ακούσει; Μα τόση λοβοτομή έχουμε πια υποστεί; Έτσι θα γλυτώσουμε από τα δεινά που έφεραν οι απόφοιτοι του Harvard;


Όχι παιδιά, οι ακροδεξιοί δεν πρόκειται να λύσουν τα προβλήματά μας. Απλά, μόλις -θεός φυλάξοι- αναρριχηθούν στην εξουσία, θα μας μαζέψουν - τους μη ακροδεξιούς εννοώ - σε τίποτα γήπεδα πάλι, σε τίποτα ξερονήσια και κύριος είδε τι μέλλει γενέσθαι. Η ιστορία είναι καθρέφτης.

Και τον Χίτλερ τον ψήφισε ο κόσμος. Και είδατε τη συνέχεια. Μην ξανακυλίσουμε λοιπόν!

Μα γιατί ο κόσμος δεν πάει στην αριστερά; Το ερώτημα ψάχνει απάντηση. Θα επιχειρήσω μία:

Η αριστερά, υπάρχει για να ηγηθεί μιας επανάστασης, όταν οι καιροί το απαιτήσουν, ως ανάγκη και όχι ως πολιτική. Μέχρι τότε όμως, η αριστερά θα πρέπει να είναι ουσιαστικός αρωγός στα προβλήματα του λαού και μάλιστα τώρα που υπάρχει πραγματική και αδήριτη ανάγκη. Μα ο λαός βλέπει ξεχωριστές συγκεντρώσεις. ΚΚΕ και ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, οι υπόλοιποι στο Σύνταγμα. Όταν ερωτώνται γιατί αυτό, η απάντηση είναι ξύλινη και χωρίς να δέχεται αντίλογο: "Μα με ποιούς να συμπαραταχθούμε; Με τους έτσι, τους αλλιώς, τους μπήξε, τους δείξε;"

Μα και αν έχετε ρε παιδιά δίκιο, που έχετε, ο λαός δεν ψειρίζει τόσο πολύ τη μαϊμού. Ο κόσμος θέλει στήριγμα και πλάτη στην απελπισία του, θέλει σιδερένια γροθιά και δεν τη βλέπει. Βλέπει μόνο πολιτικούς αφορισμούς, που δεν τον ενδιαφέρουν. Και αντί το ΚΚΕ αυτή τη στιγμή να έχει 20% έχει 5. Όλοι το βλέπουμε, εσείς εκεί στο polit-biro, όχι; Δεν κάνετε καμμία συνεδριασούλα, μήπως το ξανασκεφτείτε;

Σ.Φ.

katoxyrosi.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ