2013-10-17 00:10:03
Φωτογραφία για Παπανδρέου προς ΗΠΑ: Κάντε δημοψήφισμα! - Bloomberg: Θα μας τρελάνετε!
«Κύριε Πρωθυπουργέ, τί μπορεί να μάθει η Ουάσιγκτον από την εμπειρία σας;» ρωτά ο δημοσιογράφος τον Γιώργο Παπανδρέου που φιλοξενείται στην εκπομπή του στο Bloomberg Tv με μια λεζάντα να περνά από κάτω γράφοντας: «Είναι η Αμερική η νέα Ελλάδα;»

Με ζωντανή σύνδεση από την Βαλτιμόρη, εκεί όπου βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός, η συνέντευξη μεταδόθηκε ζωντανά στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, με τον δημοσιογράφο να τον αποκαλεί «Κύριο Πρωθυπουργό» και τον Γιώργο Παπανδρέου να τον χαιρετά με άνεση με το μικρό του όνομα «Καλημέρα Τομ».

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει πραγματικό οικονομικό πρόβλημα όπως η Ελλάδα, αλλά πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό πρόβλημα που θέτει και το ερώτημα «αν είναι αξιόπιστες οι ΗΠΑ». Πρόσθεσε ότι από όλα τα ελλείμματα που είχε η Ελλάδα, το μεγαλύτερο που έπρεπε να αντιμετωπίσει ήταν το έλλειμμα αξιοπιστίας.


Εστίασε στο γεγονός ότι ο ίδιος στην κρίσιμη ώρα ζήτησε συναίνεση προχωρώντας έτσι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Πρόσθεσε ότι το σημαντικό είναι – όπως προσπάθησε να κάνει ο ίδιος στην Ελλάδα- να δώσει φωνή στους πολίτες.

Ο ακριβής διάλογος έχει ως εξής:

Γ. Παπανδρέου -Το σημαντικότερο είναι πως θα ακουστεί η φωνή των πολιτών, γιατί νομίζω πως αν δώσουμε φωνή στους πολίτες των ΗΠΑ, όπως προσπαθήσαμε να κάνουμε στην Ελλάδα μέσω δημοψηφίσματος για αυτά τα ζητήματα, μπορεί κανείς να εντοπίσει περισσότερη λογική.

Δημοσιογράφος -Με «σκοτώνετε» (σ.σ. με τρελαίνετε) κύριε πρωθυπουργέ. Ένα δημοψήφισμα στις ΗΠΑ θα ήταν το τελευταίο χτύπημα (η τελευταία σταγόνα που θα ξεχείλιζε το ποτήρι).

Δείτε εδώ  το βίντεο της συνέντευξης.

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Με άνοδο έκλεισε η Wall Street
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Με άνοδο έκλεισε η Wall Street
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ