2013-10-17 03:24:04
Φωτογραφία για Με «καινοτόμους» αγρότες παραγωγούς συναντήθηκε ο Παπούλιας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη μαζί με τους βραβευθέντες επιστήμονες, ερευνητές, αγρότες, εκπροσώπους Συνεταιρισμών και επιχειρηματίες που έχουν διακριθεί για την επιτυχή καινοτόμο επιχειρηματική τους δράση στον αγροδιατροφικό τομέα.

Ο κ. Τσαυτάρης παρουσίασε στον κ. Παπούλια καθένα από τους παρευρίσκομενους εξηγώντας μαζί τους στον Πρόεδρο τί έχουν καταφέρει στον τομέα τους, ο οποίος εξέφρασε την έκπληξή του: «Με καταπλήξατε μ' αυτά που κάνατε. Μακάρι να το γνώριζε όλη η Ελλάδα. Θα ήσασταν το πιο φωτεινό και δυναμικό παράδειγμα γι 'αυτόν που λέγει 'δεν γίνεται τίποτα'», είπε ο κ. Παπούλιας και αναρωτήθηκε:

«Έπρεπε να έρθει η κρίση για να ξανασκεφθούμε τι μπορούμε να κάνουμε; Μακάρι να είναι η θετική πλευρά της κρίσης. Αλλά εσείς ξεκινήσατε πριν από την κρίση και ξεπερνάτε τις δυσκολίες».


Ο Πρόεδρος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό ότι ασχολούνται με την αναβάθμιση και προώθηση των ελληνικών προϊόντων. «Μέχρι τώρα είχαμε σκεπαστεί από προϊόντα άλλων χωρών, σαν εμείς να είμαστε ανίκανοι να εκμεταλλευθούμε την πατρίδα που έχει τόσες δυνατότητες, τόσα μυαλά αλλά και τόσες κλιματολογικές δυνατότητες», είπε και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον. «Όχι ότι θα βγούμε από την κρίση μόνοι μας, αλλά ότι θα κάνουμε πράγματα που θα γυρίσουν και θα λένε: 'Αυτοί είναι οι Έλληνες, αυτή είναι η Ελλάδα'».

Ο κ. Παπούλιας δέχθηκε τον Θ. Γκέρτση, Καθηγητή Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Perriotis College, τον Π. Μαδέση Ερευνητή ΕΚΕΤΑ, στους τομείς γεωργίας, ακριβείας και γονιδιωματικής τεχνολογίας, τον Ν. Πρίντζο, Πρόεδρο γαλακτοβιομηχανίας Βόλου ΕΒΟΛ,, το Θ. Σωτηρόπουλο, Πρόεδρο Παναιγιάλειου Ένωσης Συνεταιρισμών (παραγωγή, επεξεργασία και τυποποίηση με σύγχρονους μεθόδους κορινθιακής σταφίδας), το Γ. Αργυρίου (ΑΣΟΠ Δράμας) (πιστοποιημένη καλλιέργεια ροδιάς-μεταποίηση & εξαγωγή πιστοποιημένου φυσικού χυμού ροδιού) τον Ν. Καλαμποκά, εκπρόσωπο οικογενειακής επιχείρησης «Eirini Plomariou Olive Oil» (ποιοτική παραγωγή ελαιολάδου),την Μ.Καζάκη, της οικογενειακής επιχείρησης «Τα Αμπελόφυλλα της Μαριάννας» (παραδοσιακά προϊόντα από βιολογικά αμπέλια με διεθνείς διακρίσεις), την Ν. Κατσικούδη (ΒΕΡΓΙΝΑ), τον Γ. Καρακόλη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της AGRIS A.E. (παραγωγή προϊόντων λαχανοκομίας και σποροφύτων),τον Α.Γιακμογλίδη Πρόεδρο Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής, Επεξεργασίας, Εμπορίας Σκόρδου Βύσσας, την Δ. Ιωαννίδου του Γυναικείου Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραδοσιακών προϊόντων 'Αγιος Αντώνιος, και τον Κ. Ζαχαράκη του «Αστο-αγρότη». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ