2013-10-22 16:22:10
Φωτογραφία για Kvyat ο εκλεκτός της Toro Rosso!
Η Scuderia Toro Rosso έκανε την έκπληξη ανακοινώνοντας την πρόσληψη του Daniil Kvyat για το 2014. Ο 19χρονος Ρώσος είναι ο εκλεκτός της ομάδας για να πάρει τη θέση του Daniel Ricciardo ο οποίος από του χρόνου θα οδηγεί για την Red Bull.

Aξίζει να σημειωθεί πως ο Kvyat είναι ο δεύτερος πιλότος που θα αγωνιστεί στη Formula 1 προερχόμενος απευθείας από το Πρωτάθλημα του GP3, μετά τον Valterri Bottas.

Πρόκειται για να κίνηση-έκπληξη καθώς μέχρι πρότινος φαβορί για τη θέση θεωρείτο ο Πορτογάλος Antonio Felix da Costa.

Τα δεδομένα, ωστόσο, φαίνεται πως άλλαξαν καθώς ο Kvyat θα φέρει μαζί του μια σειρά από ρωσικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να ρίξουν λεφτά στην F1 μιας και από το 2014 θα έχουμε και το Grand Prix του Sochi.

Ακόμα και οι όποιες αντιρρήσεις του Franz Tost αναφορικά με την ηλικία του Kvyat, εξανεμίστηκαν. «Οι πιλότοι πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 - 21 χρόνων για να αγωνιστούν στη Formula 1», έλεγε χαρακτηριστικά πριν λίγο καιρό ο επικεφαλής της Toro Rosso.


Ο Kvyat είναι ο 2ος Ρώσος που θα αγωνιστεί στην F1, μετά τον Vitaly Petrov. Έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις φέτος τόσο στο Πρωτάθλημα GP3, όπου έχει τρέξει όλη τη σεζόν με την ομάδα της Arden, όσο και στην Ευρωπαϊκή Formula 3, όπου έχει πάρει μέρος σε μερικούς αγώνες.

Στο GP3 μάλιστα βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας, 7 βαθμούς πίσω από τον Regalia με έναν γύρο να απομένει για να λήξει το πρωτάθλημα. Επίσης φέτος οδήγησε για την STR στο τεστ νέων τον Ιούλιο και πριν από λίγες ημέρες πραγματοποίησε δοκιμές σε ευθεία με τη Red Bull.

«Όποτε τον βάλαμε μέσα σε μονοθέσιο η προσπάθειά του ήταν αξιοσημείωτη. Αν ένας νέος οδηγός αποδεικνύει ότι έχει ταλέντο, πάθος και υψηλό εργασιακό ήθος, του δίνουμε την ευκαιρία. Με αυτήν την προοπτική επιλέξαμε τον Kvyat», είπε χαρακτηριστικά ο Helmut Marko.

By: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ