2013-10-22 16:26:05
Φωτογραφία για Εξιχνιάστηκε δολοφονία 87χρονης στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης
Εξιχνιάστηκε η δολοφονία μιας 87χρονης γυναίκας στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης, η οποία όπως προέκυψε διαπράχθηκε από... γείτονες της, που εισέβαλαν στο σπίτι της ηλικιωμένης τον περασμένο Αύγουστο με σκοπό να τη ληστέψουν. Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής συνελήφθησαν τρία άτομα, που φέρονται ως δράστες, ενώ κατηγορούνται επίσης και για διαρρήξεις σπιτιών στην Περαία και την Ανω Πόλη. Οπως έγινε γνωστό πρόκειται για έναν 34χρονο υπήκοο Αλβανίας και την 36χρονη Ελληνίδα σύντροφο του, καθώς και για έναν 24χρονο άντρα (συγγενή της 36χρονης). Μάλιστα, η 36χρονη γυναίκα είχε χάσει τον ανήλικο γιο της πέρυσι, όταν έπεσε θύμα δολοφονίας μαζί με τη νεαρή σύντροφο του.

Ζούσαν στην Ανω Πόλη

Σύμφωνα με πληροφορίες οι φερόμενοι ως δράστες ζούσαν στην περιοχή της Ανω Πόλης και όπως εξηγούν αξιωματικοί φαίνεται πως είχαν βάλει στο στόχαστρο την ηλικιωμένη γυναίκα που έμενε μόνη της
. Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., στις 29 Αυγούστου ο 34χρονος Αλβανός μαζί με την 36χρονη μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης, η οποία μάλιστα συνήθιζε να αφήνει ανοιχτή την πόρτα του διαμερίσματος της. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο 24χρονος είχε αναλάβει το ρόλο του τσιλιαδόρου και όλη εκείνη την ώρα βρισκόταν σε ένα παρκάκι απέναντι από το σπίτι της 87χρονης. Τελικά, το ζευγάρι άρπαξε από την ηλικιωμένη 600 ευρώ και ένα δαχτυλίδι, ωστόσο δε δίστασαν να τη χτυπήσουν άγρια με συνέπεια η άτυχη γυναίκα να πεθάνει από εσωτερική αιμορραγία.

Την 87χρονη γυναίκα είχε εντοπίσει νεκρή ο ανιψιός της, ο οποίος αμέσως είχε ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές. Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή είχε παραξενέψει τις αρχές το γεγονός πως δεν είχαν βρεθεί ίχνη παραβίασης στην πόρτα του διαμερίσματος της ηλικιωμένης και από τότε είχαν υποθέσει πως οι δράστες είχαν εκμεταλλευθεί το γεγονός πως άφηνε ανοιχτή την εξώπορτα της. Επιπλέον, από την έρευνα των διωκτικών αρχών προέκυψε ότι παλαιότερα ο 24χρονος μαζί με τον 34χρονο διέρρηξαν τέσσερα σπίτια, τρία στην περιοχή της Περαίας και ένα στην περιοχή της Άνω Πόλης. Επίσης, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια του 34χρονου και της 36χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 53 μικρά δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 78,1 γραμμαρίων, ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι.

Είχε δολοφονηθεί ο γιος της

Σε βάρος των τριών ατόμων σχηματίσθηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «εγκληματικής οργάνωσης», «ανθρωποκτονίας», «ληστείας», παράβασης της νομοθεσίας «περί όπλων» και «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και «αντίστασης». Μάλιστα, από πληροφορίες προκύπτει πως η 36χρονη γυναίκα, που συνελήφθη για την υπόθεση, είναι η μητέρα ενός 17χρονου αγοριού, που είχε βρεθεί δολοφονημένο τον Ιανουάριο του 2012 σε περιοχή του Λαγκαδά. Το πτώμα του αγοριού είχε εντοπιστεί μαζί με το πτώμα της νεαρής συντρόφου του, σε σκουπιδότοπο έξω από το χωριό Ανάληψη και η υπόθεση εκείνη είχε προκαλέσει σοκ στην περιοχή.

Παλαιότερη δολοφονία

Στις αρχές του χρόνου μία ακόμη ηλικιωμένη γυναίκα είχε πέσει θύμα δολοφονίας σχεδόν στην ίδια περιοχή, κατά τη διάρκεια ληστείας μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Στην περίπτωση εκείνη η 85χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της από ασφυξία, καθώς ο δράστης τη φίμωσε και την εγκατέλειψε αβοήθητη αφού προηγουμένως άρπαξε... 30 ευρώ, δύο δαχτυλίδια και μία αλυσίδα. Από πληροφορίες προκύπτει πως το θύμα συνήθιζε να αφήνει ανοιχτό κάποιο από τα παράθυρα του σπιτιού και από εκεί εικάζεται ότι μπήκε και ο δράστης που της στέρησε τη ζωή.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Kvyat ο εκλεκτός της Toro Rosso!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Kvyat ο εκλεκτός της Toro Rosso!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ