2013-10-26 02:48:06
Φωτογραφία για Επίθεση Anonymous στο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας
Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να παραβιάσουν τα συστήματα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας. Ως αποτέλεσμα της παραβίασης, ένας μεγάλος αριθμός εγγράφων έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μέσω της παραβίασης μια ουκρανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, η οποία αναφέρθηκε από τους hackers ως “EuroTraceTelcom”.

Οι χάκερς δήλωσαν ότι το πρώτο μέρος της μαζικής διαρροής των εγγράφων είναι αφιερωμένο στον Πρέσβη της Ουκρανίας στο Αζερμπαϊτζάν, Alexander Mishchenko.

“Ξεκινήσαμε με στοιχεία για την Πρεσβεία της Ουκρανίας στο Αζερμπαϊτζάν, γιατί ανησυχούμε για την εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, που αφορά την αξιοποίηση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Γνωρίζουμε ότι ένα μεγάλο μέρος της συμφωνίας έχει να κάνει με τον πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας – Tymoshenko” έγραψαν οι χακτιβιστές στο cyberguerrilla.org.

“Οι πετρελαϊκοί όμιλοι του Αζερμπαϊτζάν σχετίζονται στενά με τη συμφωνία με τον Tymoshenko και η Πρεσβεία της Ουκρανίας διατηρεί πολλά από αυτό το μυστικό. Έτσι αποφασίσαμε να τους ταρακουνήσουμε λίγο, διαρρέοντας αυτά τα δεδομένα”, πρόσθεσαν.

Μια προεπισκόπηση των αρχείων που διέρρευσαν έχει δημοσιευτεί στο imgur.com, η οποία περιέχει διάφορα έγγραφα, ένα αντίγραφο του διαβατηρίου ενός πολίτη των ΗΠΑ, καθώς και μερικές φωτογραφίες.
SecNews
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ