2013-10-26 04:12:21
Φωτογραφία για «Κρίσιμη η κατάσταση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία»
Η κατάσταση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είναι «κρίσιμη», προειδοποίησε σήμερα στη Γενεύη ένα στέλεχος της Unicef που... επέστρεψε από μια αποστολή στη χώρα της Αφρικανικής Ηπείρου.

Από τον συνολικό πληθυσμό των 4,6 εκατ. κατοίκων της χώρας, «εκτιμάται πως το 1,6 εκατ. έχει άμεση ανάγκη από τροφή, προστασία, ιατρικές φροντίδες, νερό, συνθήκες υγιεινής και στέγη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τεντ Τσάιμπαν, διευθυντής των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της οργάνωσης του ΟΗΕ για τα παιδιά.

Ο λιμός πλήττει 500.000 ανθρώπους, πρόσθεσε ο υπεύθυνος της Unicef.

Οι συγκρούσεις έχουν αναγκάσει 400.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και πολλοί εξ αυτών είναι αναγκασμένοι να κρύβονται σε θαμνώδεις περιοχές, επεσήμανε ο Τσάιμπαν.

Περίπου 700.000 παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, εξαιτίας της καταστροφής των σχολείων τους, ή της επίταξης τους από τους εμπόλεμους. Περίπου 3.500 παιδιά έχουν στρατολογηθεί στις ένοπλες ομάδες και οι εθελοντές των ανθρωπιστικών οργανώσεων δεν έχουν κατορθώσει να πείσουν παρά μόνο 114 από αυτά να αποστρατευθούν, υπογράμμισε ο ίδιος.

Η ανθρωπιστική βοήθεια είναι «εστιασμένη κατά κύριο λόγο στη Συρία και στο Σαχέλ, κάτι που είναι ασφαλώς κατανοητό, αλλά η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχει απόλυτη ανάγκη από την υποστήριξή μας», υπογράμμισε ο Τσάιμπαν.

«Η κατάσταση είναι λεπτή και ενδέχεται να επιδεινωθεί», προειδοποίησε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ