2013-10-26 08:28:08
Φωτογραφία για Δύο χρόνια χωρίς ταμείο στη ΔΕΗ παραμένει ο Πύργος! - Μισή περιουσία στις προμήθειες δίνουν οι πολίτες
Τη Διοίκηση της ΔΕΗ για τη μη λειτουργία του Ταμείου, που σταμάτησε να λειτουργεί μετά την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2011, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Πύργου, κάνοντας λόγο για «οικονομική αιμορραγία» των πολιτών προς τις τράπεζες και απίστευτη ταλαιπωρία για την πληρωμή ενός λογαριασμού και άλλων συναλλαγών με τη ΔΕΗ.

Ο γραμματέας και ο αναπληρωτής γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πύργου Κώστας Δημητρακόπουλος και Γιάννης Βένδρας, ύστερα από παράπονα των πολιτών, για τον εξαναγκασμό, στην ουσία, πληρωμής των λογαριασμών στις τράπεζες με καταβολή και ποσού προμήθειας, προχώρησαν σ’ έναν πρόχειρο υπολογισμό των χρημάτων που φτάνουν στα ταμεία των τραπεζών, με αυτό τον τρόπο.

«Η οικονομική αιμορραγία των πολιτών προς τις Τράπεζες είναι τεράστια. Στην περιοχή μας εκδίδονται 63.700 λογαριασμοί κάθε δίμηνο και 1.230 κάθε μήνα. Το χρόνο λοιπόν, εκδίδονται συνολικά 400.000 ευρώ λογαριασμοί
. Οι μισοί από αυτούς να πληρωθούν στις τράπεζες, πληρώνοντας από 80 λεπτά έως 1.50 ευρώ για προμήθεια, φεύγουν 250.000 ευρώ το χρόνο από τις τσέπες των πολιτών και της αγοράς και καταλήγει στις Τράπεζες. Δεν ξέρουμε γιατί συμβαίνει αυτό και γιατί, επί 2,5 χρόνια η ΔΕΗ να μην έχει φτιάξει ένα Ταμείο στην πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας. Μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό - με τους πρόχειρους υπολογισμούς που έχουμε κάνει - και για μια τεράστια ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται οι πολίτες τρέχοντας στις Τράπεζες να ψάχνουν να βρουν λύση πώς να πληρώσει στα μηχανήματα που έχουν βάλει για αυτόματη πληρωμή», λέει ο κ.Βένδρας, καλώντας τη διοίκηση της ΔΕΗ να δώσει άμεσα λύση, είτε με τη δημιουργία Ταμείου είτε με την επιβάρυνση της προμήθειας στη ΔΕΗ και όχι στον καταναλωτή.

Μοναδική πρωτεύουσα χωρίς Ταμείο ΔΕΗ

Αν και ο Πύργος είναι η μοναδική πρωτεύουσα Νομού χωρίς να λειτουργεί Ταμείο ΔΕΗ, ωστόσο, όπως σχολίασε ο γραμματέας Κώστας Δημητρακόπουλος, αυτό δεν προκαλεί εντύπωση, αφού ως φαινόμενο είναι συχνό στην περιοχή, αλλά εξέφρασε την απορία του για την απουσία παρεμβάσεων από τους τοπικούς φορείς και συλλόγους (Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο Πύργου, Καταναλωτικές Οργανώσεις) για τη μη λειτουργία του.

Πέραν της οικονομικής επιβάρυνσης προς τους πολίτες, ο κ.Δημητρακόπουλος μίλησε για την ταλαιπωρία των πολιτών. «Οι διακανονισμοί, που είναι συχνό φαινόμενο στην περίοδο κρίσης που διανύουμε, ξεκινούν από τη ΔΕΗ και ο καταναλωτής πρέπει να πάει στην Τράπεζα, να πληρώσει και να επιστρέψει. Το ίδιο συμβαίνει με τις διακοπές και επανασυνδέσεις, επίσης καθημερινό φαινόμενο, την υπογραφή συμβολαίων για ηλεκτροδότηση, επίσης συχνό φαινόμενο, ειδικά με τους φοιτητές. Κάτι που δεν θα γινόταν αν λειτουργούσε το ταμείο στη ΔΕΗ. Όσο για τις επιστροφές, οι πολίτες πρέπει να απευθυνθούν στην Αμαλιάδα ή στα Λεχαινά. Πώς να ξεκινήσει μια γερόντιασα από την Ανδρίτσαινα, να πάει στην Αμαλιάδα ή στα Λεχαινά να πάρει 30 ευρώ - για παράδειγμα - επιστροφής, τα οποία ο κόσμος έχει ανάγκη. Αυτά δεν είναι σωστά να γίνονται σε έναν τόσο ταλαιπωρημένο Νομό, ο οποίος εκτιμώ ότι έπρεπε να τύχει άλλης αντιμετώπισης και από την κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ και από την κεντρική πολιτεία», σημειώνει ο κ.Δημητρακόπουλος.

Όσον αφορά το θέμα των εγκαταστάσεων, ο κ.Δημητρακόπουλος εξήγησε πως θα πρέπει, όχι μόνο να λειτουργήσει το Ταμείο αλλά και να αναζητηθεί χώρος για τη στέγαση του Ταμείου, ώστε να επιτευχθεί η σωστή και χωρίς ταλαιπωρία εξυπηρέτηση των πολιτών, που μέχρι τη λειτουργία του, δημιουργούνταν ουρές μέχρι τον δρόμο και με ομπρέλες, κάθε φορά που έβρεχε.

Σ’ αυτό, αναφέρθηκε με αφορμή τις δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή Εμπορικού σε συνέδριο της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των καταστημάτων πώλησης της ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα, με ενιαία οπτική εικόνα, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο Πύργος.

Γι’ αυτό και ο κ.Δημητρακόπουλος κάλεσε τη διοίκηση να βρει έναν κατάλληλο χώρο για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Νάνσυ Σπυροπούλου-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ