2013-10-26 12:37:44
Φωτογραφία για Φρένο στις προσφυγές Ελληνοκυπρίων στην Επιτροπή των κατεχομένων
Δημήτρης Μανουσάκης 

Μορφή χιονοστιβάδας προσλαμβάνουν τους τελευταίους μήνες οι προσφυγές Ελληνοκυπρίων στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων στα κατεχόμενα με σκοπό το ξεπούλημα της περιουσίας τους.

Η οικονομική κρίση, η χρόνια αναμονή για επίλυση του Κυπριακού αλλά και η αδικία, σε ορισμένες περιπτώσεις, που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες από την ίδια την πολιτεία, οδηγεί χιλιάδες συμπατριώτες μας στο τελευταίο σκαλοπάτι: Ξεπούλημα της περιουσίας τους σε εξευτελιστικές τιμές και εδραίωση τετελεσμένων που επιδιώκει η Τουρκία στο εδαφικό.

Πέραν των παροτρύνσεων με επίκληση του Εθνικού αισθήματος, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συγκεκριμένα μέτρα, με επίκληση, αυτή τη φορά και του λαϊκού αισθήματος. Δηλαδή ενώπιον της διυπουργικής επιτροπής που θα συνέλθει εντός 15ημέρου για το θέμα θα τεθεί και η αλληλεγγύη μεταξύ των προσφύγων και όχι μόνο.

Για όσους έχουν αποζημιωθεί από την λεγόμενη Επιτροπή αλλά και για όλους όσοι έχουν αποταθεί σ' αυτήν το κράτος θα είναι ιδιαίτερα αυστηρό αφαιρώντας δικαιώματα και παροχές όπως κατοικίες επιδόματα και άλλα.


Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της λεγόμενης επιτροπής αποζημιώσεων τρομάζουν.

Στην κατεχόμενη Λευκωσία δόθηκαν γύρω στα 22 εκ στερλίνες για ακίνητες περιουσίες που φτάνουν τα 151 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Στην Κερύνεια για 14 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα δόθηκαν πέραν των 23 εκατομμυρίων στερλινών αποζημιώσεις.

Για ακίνητα συνολικής έκτασης 97 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων στην Αμμόχωστο πληρώθηκαν 10 εκατομμύρια στερλίνες.

ΤΙΤΛΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗΣ Λ/σια 151χιλ. τμ 22εκ στερλίνες

Κερύνεια 14χιλ. τμ 23εκ στερλίνες

Αμ/στο 97χιλ. τμ 10 εκ. στερλίνες

Συνολικά μέχρι σήμερα στη λεγόμενη επιτροπή έχουν αποταθεί περισσότεροι από 5οοο Ελληνοκύπριοι, έχουν Τουρκοποιηθεί περίπου 12.5 τετραγωνικά χιλιόμετρα Ελληνοκυπριακής γης και οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν ανέρχονται στα 134 εκ στερλίνες.

Πηγή: Σημερινή
InfoGnomon
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ