2013-10-26 21:43:19
Φωτογραφία για Υποκριτές οι Έλληνες! Δεν ήθελαν τον Αντετοκούνμπο πριν το ΝΒΑ
Το Αμερικανικό δίκτυο NBC στο αφιέρωμά του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο χαρακτηρίζει υποκριτική τη στάση των Ελλήνων που πλέον αποθεώνουν τον νεαρό γκαρντ, ενώ πριν το ΝΒΑ δεν ήθελαν να τον ξέρουν.

"Η Ελλάδα δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με την οικογένειά του Αντετοκούνμπο, μέχρι που το NBA παρατήρησε την ικανοτητά του στο μπάσκετ", αναφέρει το δημοσίευμα του NBC.

"Ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Κώστας και ο Αλέξης γεννήθηκαν όλοι στην Ελλάδα, αλλά καθώς είναι παιδιά νιγηριανών μεταναστών δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ ως Ελληνες. Τίποτα δεν ήταν σίγουρο και σταθερό. Αντιμετώπισαν εξώσεις, μετακινούνταν διαρκώς. Επέζησαν σαν οικογένεια πουλώντας γυαλιά ηλίου, καπέλα και τσάντες στο δρόμο. Η μητέρα τους η Βερόνικα κρατούσε τα μωρά. Ο Τσαρλς μετέφερε πράγματα. Οταν ο Γιάννης και ο Θανάσης έπαιζαν μπάσκετ, μοιράζονταν τα ίδια παπούτσια", συμπληρώνει ο συντάκτης του άρθρου με έντονη επικριτική διάθεση προς της Ελλάδας:

"Μην παραβλέψετε την υποκρισία. Μόλις είδαν ότι ο Αντετοκούνμπο μπορούσε να παίξει μπάσκετ, ξαφνικά οι Ελληνες οι οποίοι τους υποχρέωσαν για δύο δεκαετίες να ζουν στα σκοτάδια, αγκάλιασαν την οικογένεια σαν να ήταν παιδιά τους. Συνάντησαν τον πρωθυπουργό και τους αντιμετωπίζουν σαν ήρωες. Οπως σε πολλά έθνη, όταν δυσκολεύουν οι καιροί και η ανεργία αυξάνεται, μερικοί άνθρωποι βρίσκουν αποδιοπομπαίους τράγους σε αυτούς που πιστεύουν ότι δεν ανήκουν στον τόπο τους."

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ