2013-10-26 21:37:49
Φωτογραφία για Σπουδαίο ''διπλό'' του Παναθηναϊκού επί του Εργοτέλη
Ο Παναθηναϊκός όντας πολύ καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο κέρδισε τον Εργοτέλη πετυχαίνοντας την πρώτη εκτός έδρας νίκη του τη φετινή σεζόν και βάζοντας τέλος στο αήττητο σερί των Κρητικών.

Μια σπουδαία νίκη επί ενός αντιπάλου ο οποίος ήταν αήττητος μέχρι το Σάββατο πήρε ο Παναθηναϊκός ο οποίος επικράτησε του Εργοτέλη με 2-0 χάρη σε γκολ των Φιγκερόα και Κουτρουμπή.

Οι πράσινοι ήταν ανώτεροι από τους Κρητικούς κυρίως στο δεύτερο μέρος και πανηγύρισαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους την φετινή σεζόν ενώ επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα κόντρα στον Πανθρακικό.

Δυο όψεις είχε το παιχνίδι του Εργοτέλη με τον Παναθηναϊκό στο Παγκρήτιο καθώς το πρώτο μέρος άνηκε στους Κρητικούς που όμως δεν μπόρεσαν να κάνουν γκολ τις κλασικές φάσεις που δημιούργησαν και το δεύτερο στο Τριφύλλι.

Σε αντίθεση οι πράσινοι όμως βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τους Φιγκερόα και Κουτρουμπή και πανηγύρισαν ένα σπουδαίο διπλό ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος επιστρέφοντας παράλληλα στα θετικά αποτελέσματα.


Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε για πρώτη φορά στον αγωνιστικό χώρο με ένα σύστημα 4-4-2 με ρόμβο και τους Φιγκερόα, Μπεργκ μαζί στην επίθεση και στο πρώτο μέρος οι πράσινοι έδειξαν να μην βρίσκουν τα πατήματα τους και να μην έχουν καλή ανταπόκριση στο εν λόγω σύστημα.

Στο δεύτερο μέρος όμως έδειξαν πολύ καλύτερο πρόσωπο και έκλεισαν τον Εργοτέλη, δημιούργησαν φάσεις και πήραν μια σπουδαία νίκη.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Παγκρήτιο

Διαιτητής: Ιωάννης Τοπούζης

Βοηθοί: Δαμνιανός Ευθυμιάδης, Ιορδάνης Δημητριάδης

Εργοτέλης (Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας, Σαρρής, Μεχία, Πίτσος, Καρντόσο, Ρομάνο, Πελέ, Μπαντιμπαγκά, Χαντί (68' Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Σπυρόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Λαγός, Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν, Φίγκεροα, Μπέργκ

Γκολ: 83' Φιγκερόα, 94' Κουτρουμπής

Κίτρινες κάρτες: 47' Λαγός/ 85' Μέντες

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3' απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Παναθηναϊκού. Ο Μπαντιμπαγκά έκανε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού για τον Χαντί ο οποίος βγήκε  τετ α τετ με τον Καπίνο αλλά ο γκολκίπερ των πράσινων απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα και έπρεπε να φτάσουμε στο 13' της αναμέτρησης για να έρθει το πρώτο σουτ από πλευράς Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα από τον Μπεργκ. Ο Σουηδός από αρκετά μακριά βρήκε χώρο και επιχείρησε ένα σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Εργοτέλη.

Οι πράσινοι απείλησαν και πάλι στο 18' όταν ο Ζέκα έκλεψε την μπάλα στα δεξιά, την γύρισε προς τα μέσα στον Αργεντινό ο οποίος σούταρε και ο γκολκίπερ του Εργοτέλη έπιασε την μπάλα.

Ο Εργοτέλης απείλησε και πάλι στο 21' μετά από ωραία έμπνευση του Μπαντιμπαγκά. Ο μέσος των γηπεδούχων έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και με πλασαριστό σουτ θέλησε να νικήσει τον Καπίνο αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Οι καλύτερες φάσεις

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Κρητικούς χάθηκε στο 30'. Σε επίθεση από τα αριστερά και σέντρα του Πίτσου ο Ρισβάνης απομάκρυνε αρχικά, η μπάλα έφτασε στον Μπαντιμπαγκά ο οποίος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε και ο Καπίνο με τα πόδια έδιωξε την μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στην ευκαιρία του Εργοτέλη στο 37'. Μετά από κόρνερ από τα δεξιά η άμυνα των Κρητικών έδιωξε την η οποία έφτασε στον Νάνο, αυτός από τα δεξιά έδωσε στον Ζέκα ο οποίος μπήκε στην περιοχή, γύρισε στο ύψος του πέναλτι στον Ατζαγκούν με τον Νιγηριανό να σουτάρει και τον Πίτσο να αποκρούει με το πόδι.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν στο 45' όταν ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Μπεργκ ανέλαβε την εκτέλεση του αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά πάνω από την εστία του Εργοτέλη.

Το δεύτερο ημίχρονο

47' Πολύ σκληρό φάουλ του Λαγού στον Μπαντιμπαγκά με τον νεαρό μέσο να δέχεται την κίτρινη κάρτα του διαιτητή της αναμέτρησης.

57' Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό μετά από σέντρα από τα αριστερά η άμυνα του Εργοτέλη έδιωξε με τον επερχόμενο Λαγό να πιάνει το μονοκόματο σουτ και τον Αργυρίου να λέει όχι.

70' Ο Καρντόσο θα γίνει κάτοχος της μπάλας θα πιάσει ένα δυνατό και ευθύβολο σουτ με τον Καπίνο όμως να μπλοκάρει σταθερά.

79' Μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού με τελικό αποδέκτη τον Μπαντιμπαγκά ο οποίος από πολύ κοντά θα σουτάρει έξω στην πιο κλασική ευκαιρία του Εργοτέλη στο δεύτερο μέρος.

83' Ο Μπεργκ από τα αριστερά γύρισε παράλληλα προς τον Φιγκερόα ο οποίος από κοντά με πλασέ έκανε το 0-1 για τον Παναθηναϊκό.

94' Σέντρα από τα αριστερά του Αμπέιντ ο Κουτρουμπής από το ύψος του πέναλτι με κεφαλιά θα κάνει το 0-2 για το Τριφύλλι.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ