2013-10-27 04:46:37
Φωτογραφία για 3767 - Υποδοχή αντιγράφου Ιεράς Εικόνας Παναγίας Παντανάσσης στο Αγρίνιο (Φωτο)
Με ιδιαίτερη θρησκευτική κατάνυξη την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 στις 6 το απόγευμα, έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νεαπόλεως Αγρινίου η υποδοχή πιστού αντιγράφου της θαυματουργού Ιεράς Εικόνας Παναγίας Παντανάσσης, το πρωτότυπο της οποίας φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Η Εικόνα αποτελεί ευλαβική δωρεά ανωνύμου δωρητού, αγιογραφήθηκε από τους πατέρες της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και θα παραμείνει μόνιμα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Την Ιερά Εικόνα υποδέχτηκε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνειος Καραγεώργος και με μικρή λιτανευτική πομπή μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό με τη συνοδεία πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο π. Επιφάνειος ευχαρίστησε και εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου, τον Καθηγούμενο και τους πατέρες της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου για την αγιογράφηση της Ιεράς Εικόνος.


Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νεαπόλεως τελέστηκε το Σάββατο 26 Οκτωβρίου η ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ την Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου θα τελεσθεί ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία, η Δοξολογία επί τη Εθνική Επετείω και το απόγευμα στις 5 η ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως της Παναγίας Παντανάσσης.

Κείμενο-φωτογραφίες: Βασίλης Μυλωνάς

Πηγή: romfea.gr 

http://www.diakonima.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ