2013-10-28 00:23:55
Φωτογραφία για Kαταιγιστικός ο Ολυμπιακός, 5-1 τον ΟΦΗ
Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη ισχύος την Κυριακή απέναντι στον ΟΦΗ και με την ευρεία νίκη του με 5-1 σκορ επί των Ηρακλειωτών στο «Καραϊσκάκη» παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας, στο πρωτάθλημα της Super League.

Ο... σεληνιασμένος τη φετινή σεζόν, Κώστας Μήτρογλου βρήκε δύο φορές... δίχτυα στην αποψινή αναμέτρηση (4', 52') κι έφτασε τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα, ωστόσο έχασε την ευκαιρία να κάνει χατ-τρικ, καθώς αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 44ο λεπτό και το οποίο απέκρουσε ο Δασκαλάκης.

Τα υπόλοιπα τέρματα των Πειραιωτών σημείωσαν οι Χολέμπας (58'), Μανιάτης (85') και Γιαταμπαρέ (86'), ενώ το συγκρότημα του Σα Πίντο, που είναι η μοναδική ομάδα που αγνοεί ακόμη τη νίκη και βρίσκεται βυθισμένη στον... πάτο της βαθμολογίας, είχε πάρει προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Λαμπρόπουλου μόλις στο 12ο δευτερόλεπτο του ματς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αποψινό ματς επέστρεψε στο «Καραϊσκάκη» ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού στο 74ο λεπτό, όταν πέρασε ως αλλαγή στο ματς στη θέση του Παπάζογλου.


ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Οι Ηρακλειώτες πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό στον Ολυμπιακό, καθώς 12 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα στο ματς άνοιξαν το σκορ με τέρμα του Λαμπρόπουλου, που «πάγωσε» το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». 

Πάντως οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων δεν έμελλε να κρατήσουν για πολύ, καθώς η απάντηση των Πειραιωτών ήρθε τρία λεπτά αργότερα, με τον… συνήθη ύποπτο, τον Κώστα Μήτρογλου.

Ο Έλληνας διεθνής φορ, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια του Μπούρμπου στη σέντρα του Κάμπελ, έπιασε την κεφαλιά κι έκανε το 1-1. 

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας συνέχισαν να πιέζουν την ομάδα του Ηρακλείου και στο 44ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Βάις ανατράπηκε από τον Ζόρο.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Μήτρογλου, ο οποίος εκτέλεσε αλλά ο πρώην συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό, Σήφης Δασκαλάκης έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε, κρατώντας το 1-1 για την ομάδα του.

Πάντως ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών πήρε «εκδίκηση» από τον γκολκίπερ του ΟΦΗ αρκετά νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, βάζοντας τους Πειραιώτες για πρώτη φορά σε θέση οδηγού στο ματς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μήτρογλου, μετά από σέντρα του Κάμπελ από αριστερά και λάθος του Δασκαλάκη, ο οποίος έχασε την μπάλα, σε κενή εστία έκανε το 2-1 για τους «ερυθρόλευκους», που πέτυχαν και τρίτο τέρμα «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη στο 58ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας.

Ο ΟΦΗ δεν είχε τις λύσεις για να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ενώ από το 75ο λεπτό «παρέδωσε τα όπλα», μετά την αποβολή του Μπούρμπου με 2η κίτρινη κάρτα.

Στο 85΄ ο Μανιάτης μετά τη δεύτερη ασίστ του Κάμπελ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1με πλασέ στην κίνηση, ενώ ένα λεπτό μετά ο Γιαταμπαρέ με σουτ πέτυχε το πρώτο του γκολ από τότε που ήρθε στον Ολυμπιακό και παράλληλα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (5-1).

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 5-1

Γκολ: 1' Λαμπρόπουλος (ΟΦΗ),  4', 52' Μήτρογλου (Ολυμπιακός), 58' Χολέμπας (Ολυμπιακός), 85' Μανιάτης (Ολυμπιακός), 86' Γιαταμπαρέ (Ολυμπιακός)

Κίτρινες: 35' Μιλιάζες (ΟΦΗ), 44' Ζόρο (ΟΦΗ), Μπούρμπος (ΟΦΗ)

Κόκκινες: 75' Μπούρμπος (ΟΦΗ)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας, Εντινγκά, Σάμαρης (78' Mανιάτης), Βάις (46' Γιαταμπαρέ), Κάμπελ, Σαβιόλα, Μήτρογλου (65' Ολαϊτάν)

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ζορό, Μακρής, Φραγκουλάκης, Λαμπρόπουλος (62' Κουτσιανικούλης), Κάλαϊτζιτς (62' Όγιος), Παπάζογλου (74' Γκαλέτι)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης
notosspor
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ