2013-10-28 04:59:05
Φωτογραφία για Αυτοκτόνησε ομοφυλόφιλος στη Ρώμη
Ένας νέος 21 ετών έθεσε τέρμα στη ζωή του το απόγευμα της Κυριακής, πηδώντας από τον ενδέκατο όροφο πολυκατοικίας στην... απόκεντρη συνοικία Καζιλίνα της Ρώμης. Πρόκειται για την τρίτη αυτοκτονία νεαρού ομοφυλόφιλου που καταγράφεται από την αρχή του χρόνου στην ιταλική πρωτεύουσα.

«Η Ιταλία είναι ελεύθερη χώρα, αλλά πάσχει από ομοφοβία και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία. Όσοι έχουν υιοθετήσει αυτήν τη στάση πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους» έγραψε ο αυτόχειρας σε επιστολή που άφησε στους συγγενείς του.

Οι γονείς του δεν είχαν καταλάβει ότι μπορεί να είχε γίνει στόχος ρατσιστικής συμπεριφοράς και διακρίσεων από συνομήλικούς του και ούτε γνώριζαν κάτι για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην τραγική αυτή είδηση, υπογραμμίζοντας ότι «μεσογειακές χώρες όπως η Ιταλία αλλά και η Ελλάδα είναι από τις λίγες, μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν έχουν εγκρίνει έναν νόμο κατά της ομοφοβίας και για την αναγνώριση, παράλληλα, των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που συζούν».


«Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν, ακόμη, τέτοια δράματα. Πιστεύω ότι μαζί με όλους τους νέους και όλες τις οικογένειες πρέπει να θέσουμε τέρμα στην τραγωδία της ομοφοβίας» τόνισε, μέσω του κοινωνικού δικτύου Facebook, ο περιφερειάρχης της Ρώμης Νικόλα Τζιγκαρέττι.

«Λαμβάνουμε δυο χιλιάδες τηλεφωνήματα τον χρόνο και από τα στοιχεία μας προκύπτει ότι τουλάχιστον ένας στους δέκα ομοφυλόφιλους κάποια στιγμή στη ζωή του σκέφθηκε να αυτοκτονήσει. Πρέπει να απαντήσουμε διευρύνοντας και ενισχύοντας άμεσα τα δικαιώματα των γκέι πολιτών» δήλωσε ο Φαμπρίτσιο Μαρράτσο, εκπρόσωπος της ιταλικής οργάνωσης Gay Center. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ