2013-10-28 04:38:05
Φωτογραφία για Τζούντο: «Ασημένια» στο ομαδικό η Εθνική U21 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα
Το «άστρο» της Εθνικής ανδρών U21 του τζούντο έλαμψε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Λιουμπλιάνα, καθώς... έφτασε στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ομαδικό.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αποτελούμενο από τους Γιώργο Αζωίδη, Ρομάν Μουστόπουλο, Αλέξη Ντανατσίδη, Μιρμάν Ηλιάδη, Τζιβάν Κελισιάν, Νταβίντ Καρακλίδη και Γιώργο Μαλιαρόπουλο με απολογισμό τρεις νίκες σε τέσσερις σειρές αγώνων ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, «γράφοντας» ιστορία στη Σλοβενία.

Μάλιστα η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να φτάσει και στο χρυσό μετάλλιο, ωστόσο δεν της το επέτρεψε η διαιτησία, καθώς στον τελικό με τους Γεωργιανούς αδικήθηκε ο Ρομάν Μουστόπουλος, κι ενώ ήδη η εθνική μας βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 1-0 (χάρη στη νίκη του Αζωίδη).

Το τελικό 4-1 υπέρ των Γεωργιανών, έφερε την ελληνική ομάδα στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών, σε ακόμη μία μοναδική στιγμή για το ελληνικό τζούντο την τελευταία 12ετία.


Η ελληνική ομάδα στη φάση των ομίλων νίκησε τις Πολωνία και Κορέα, ενώ στον ημιτελικό έκαμψε με σκορ 3-2 μια από τις πλέον παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος στην Ευρώπη, την Ολλανδία.

Οι «οράνιε» νωρίτερα είχαν αποκλείσει τους Ιάπωνες, κάτι που δεν επηρέασε το έργο των Ελλήνων τζουντόκα, οι οποίοι και έφτασαν με σχετική άνεση στη νίκη.

Στον τελικό, ο Αζωίδης άνοιξε... ταμείο (1-0), όμως η άδικη ήττα του Μουστόπουλου έφερε τα πάνω-κάτω με αποτέλεσμα η ομάδα μας να περιοριστεί στην δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης, με τις Ιαπωνία και Ουκρανία να επικρατούν της Σλοβενίας και της Ολλανδίας αντίστοιχα, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Aξίζει να σημειωθεί ότι στα ατομικά, η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα -81 κιλά με τον Αλέξη Ντανατσίδη και το χάλκινο στα -73 κιλά με τον Ρομάν Μουστόπουλο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ