2013-10-29 14:59:07
Φωτογραφία για Επιταχύνονται οι αλλαγές στους Φορείς του Δημοσίου
Εγκύκλιο με την οποία ζητάει την αποτύπωση της πορείας υλοποίησης των καταργήσεων ή συγχωνεύσεων Υπηρεσιών ή Φορέων του Δημόσιου Τομέα, καθώς και την παροχή στοιχείων περί οικονομικού οφέλους από αυτές τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις, απέστειλε... σε όλα τα Υπουργεία, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις των Φορέων των Υπουργείων εντάσσονται στα μεταρρυθμιστικά μέτρα που προωθούνται στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης, με κεντρικό στόχο, αφενός την ορθολογική αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και αφετέρου τη μη επιβάρυνση του προϋπολογισμού με τα έξοδα λειτουργίας υπηρεσιών και φορέων που δεν εξυπηρετούν πλέον το Δημόσιο συμφέρον. Οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις των Φορέων αυτών πραγματοποιήθηκαν με βάση του Νόμους 3895/2010, 4002/2011 και 4109/2013.

Η αποστολή της εγκυκλίου εντάσσεται στην ανάγκη για αποτελεσματική παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των καταργήσεων - συγχωνεύσεων με τον εντοπισμό τυχόν καθυστερήσεων (όσον αφορά π.χ
. στην ολοκλήρωση της διενεργούμενης εκκαθάρισης και των διαδικασιών τακτοποίησης του προσωπικού, στην αξιοποίηση των ιδιόκτητων κτιρίων και τη λήξη των μισθώσεων των μη ιδιόκτητων, στη διασφάλιση, μεταφορά και αξιοποίηση του κάθε είδους εξοπλισμού κ.λπ.), καθώς και την επιτάχυνση, όπου απαιτείται, των προβλεπόμενων ενεργειών.

Επιπλέον, τα Υπουργεία υποχρεώνονται, προκειμένου να καταστεί εφικτός ο υπολογισμός του όποιου δημοσιονομικού οφέλους προκύπτει από την προώθηση δράσεων κατάργησης ή συγχώνευσης Υπηρεσιών και Φορέων τους, να προβούν στη συμπλήρωση συγκεκριμένου πίνακα για τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν.
epoli.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ