2013-10-30 23:03:08
Φωτογραφία για Στο Λευκό Οίκο γερμανοί αξιωματούχοι για τις παρακολουθήσεις
Το Λευκό Οίκο επισκέπτεται την Τετάρτη γερμανική αντιπροσωπεία για να συζητήσει μεθόδους ενίσχυσης της συνεργασίας των υπηρεσιών πληροφοριών ΗΠΑ και Γερμανίας, μετά τις αποκαλύψεις περί παρακολούθησης του... κινητού τηλεφώνου της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ από την αμερικανική NSA.

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται υπό πίεση από τους συμμάχους της σε ό,τι αφορά το εύρος των στοιχείων τα οποία συνέλεγαν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στη Γερμανία Κριστόφ Χέζγκεν και ο συντονιστής Πληροφοριών της καγκελαρίας, Γκίντερ Χάις, αναμένεται να συναντηθούν με την σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Σούζαν Ράις και με την σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα για την Εσωτερική Ασφάλεια, Λίζα Μονάκο.

Ο διευθυντής Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ, Τζέιμς Κλάπερ και ο αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, Κρις Ίνγκλις, θα συμμετάσχουν επίσης στη συνάντηση, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η Κέιτλιν Χέιντεν, εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, σημείωσε ότι η συνάντηση αποτελεί καρπό της τηλεφωνικής συνδιάλεξης Ομπάμα - Μέρκελ της περασμένης εβδομάδας.

Ο κ. Ομπάμα είχε τονίσει, κατά τη διάρκεια της σχετικής συνδιάλεξης, ότι οι ΗΠΑ δεν παρακολουθούν ούτε σκοπεύουν να παρακολουθήσουν στο μέλλον το κινητό τηλέφωνο της κ. Μέρκελ.

naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ