2013-10-31 21:01:20
Φωτογραφία για Μπουντιβέλνικ-Παρτιζάν Βελιγραδίου 74-69
Παιχνίδι για γερά νεύρα στο Κίεβο, η Μπουντιβέλνικ κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη με 74-69 στην διοργάνωση και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στο ΤΟΡ 16.

Παρότι ήταν με την πλάτη στον τοίχο, καθώς ενδεχόμενη ήττα θα την άφηνε ουσιαστικά εκτός επόμενης φάσης η... πρωτάρα στην διοργάνωση, Μπουντιβέλνικ κατάφερε να υπερασπιστεί την έδρα της και να πάρει το πρώτο της ροζ φύλλο αγώνα. Οι Ουκρανοί επιβλήθηκαν με 74-69 της Παρτίζαν κι έτσι πλέον αμφότερες οι ομάδες έχουν από μία νίκη. Εξαιρετική εμφάνιση για τους νικητές είχε ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς, ο οποίος υπήρχαν στιγμές που έπαιζε τους Σέρβους μόνος του. Ο Λιθουανός ολοκλήρωσε το ματς με 22 πόντους και έχοντας γεμίσει τα στατιστικά του. (8ριμπ., 3ασ., 1κλ., 2κοψ.)

Γνωρίζοντας πως παίζει με την πλάτη στο τοίχο η Μπουντιβέλνικ εκμεταλλεύτηκε την ώθηση της έδρας και ξεκίνησε τον αγώνα με ένα επιμέρους 9-2 (4')
. Την ίδια ώρα η Παρτίζαν έμοιαζε παγιδευμένη αμυντικά, καθώς αστοχία και κακές επιλογές δεν της επέτρεπαν να απειλήσει. Το τάιμ άουτ του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς είχε ευεργετική επίδραση στους παίκτες του που με ηγέτη τον Τάρενς Κίνσεϊ επέστρεψαν στο παρκέ τρέχοντας ένα επιμέρους 13-6 (15-15 στο 8'). Έπειτα από καλάθια των Μινάρντ και Κίνσεϊ το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες (17-17 στο 10').

Η Παρτίζαν μπορεί να είχε κάποια επιθετικά ξεσπάσματα, όμως δεν είχε βρει τον τρόπο να απειλεί μόνιμα το ουκρανικό καλάθι, όμως αυτό δεν το πλήρωνε. Η πίεση που ένιωθαν οι παίκτες του Μπάγκατσκις φαινόταν από τα ποσοστά τους στα ανοικτά τρίποντα που έβρισκαν, καθώς σούταραν με 14% (1/7). Ρίκι Μινάρντ, Ντάριους Λαβρίνοβιτς από τη μία και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Τάρενς Κίνσεϊ από την άλλη ανέλαβαν να ηγηθούν επιθετικά (28-28 στο 14'). Στα υπολειπόμενα 6 λεπτά οι δύο ομάδες λύθηκαν επιθετικά και βρήκαν επιθετικές λύσεις είτε μέσα από ωραίες συνεργασίες (Παρτίζαν) είτε χτυπώντας κοντά στα καλάθια (Μπουντιβέλνικ). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να κλείσει με το υψηλό για την εικόνα του ματς 44-42.

Ανάλογη εικόνα με αυτή της αρχής του ματς υπήρξε και στο δεύτερο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά επιθετικά και τους φιλοξενούμενους να μένουν για περίπου 3,5 λεπτά χωρίς πόντο (50-44 στο 3'). Την διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων έκανε ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς, ο οποίος όντας ο πιο έμπειρος παίκτης του αγώνα κρατούσε επιθετικά την Ουκρανική ομάδα που έδειχνε να δυσκολεύεται από την κακή βραδιά του Άχερν (52-51 στο 28'). Η Παρτίζαν μπορεί να μην είχε Λαβρίνοβιτς, όμως στα κενά διαστήματα των γηπεδούχων με τους Μιλοσάβλιεβιτς, Γκάγκιτς και Μπογκντάνοβιτς κατάφερνε να διατηρείτε κοντά στο σκορ και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να προηγείται με 52-53.

Με τρίποντα των Σάμερς, Στρέλνιεκς και Λαβρίνοβιτς η Μπουντιβέλνικ μπόρεσε να πάρει προβάδισμα (64-59 στο 5'). Με την διαφορά να ανοίγει η Παρτίζαν έδειξε να αποκτά πρόβλημα αυτοπεποίθησης, καθώς τον δρόμο προς το ουκρανικό καλάθι τον έβρισκε μόνο με προσωπικές ενέργειες των Μιλοσάβλιεβιτς και Κίνσεϊ (68-62). Το τελευταίο ενάμιση λεπτό του αγώνα ήταν δραματικό με τον Μπογκντάνοβιτς να μειώνει αρχικά σε 70-66 και τον Αχέρν να απαντάει από την γραμμή των βολών (72-66). Ο Μπογκντάνοβιτς, όμως δεν είχε διάθεση να τα παρατήσει και με τρίποντο μείωσε σε 72-69. Από την γραμμή της φιλανθρωπίας ήρθε και πάλι η απάντηση των γηπεδούχων με τον Σάμερ να είναι εύστοχος κάνοντας το 74-69 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ