2013-10-31 23:48:24
Φωτογραφία για Μπαρτσελόνα-Ναντέρ 67-71
Η Ναντέρ έκανε την έκπληξη και κόντρα στην Μπαρτσελόνα πήρε την πρώτη της φετινή νίκη με 67-71. Έσπασε το σερί που έτρεχε η Μπαρτσελόνα με 14 σερί νίκες επί γαλλικών ομάδων στην Ισπανία.

Κάθε παιχνίδι στην Euroleague είναι δύσκολο λένε οι προπονητές. Όσοι το λένε, όμως και δεν το πιστεύουν έχουν πρόβλημα. Η Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε υπεροπτικά τον αγώνα με την Ναντέρ και το πλήρωσε, καθώς γνώρισε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της στην διοργάνωση. Οι Γάλλοι έχοντας πάθος, προπονητικό σχέδιο και βγάζοντας ενέργεια πήραν την πρώτη τους νίκη με 67-71 κάνοντας παράλληλα την μεγαλύτερη έκπληξη της αγωνιστικής. Η ομάδα της Βαρκελώνης επί ισπανικού εδάφους είχε 14 συνεχόμενες νίκες κόντρα σε γαλλικές ομάδες, όμως η Ναντέρ ήρθε για να σπάσει το σερί. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Ντεσουάν Τόμας, Σέρζι Γκλαντίρ και Τρέντον Μίτσαμ που πέτυχαν 14, 23 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Ο αγώνας είχε και έντονη ελληνική παρουσία, καθώς εκτός του Παπανικολάου ένας εκ των τριών διαιτητών της αναμέτρησης ήταν και ο Ηλίας Κορομηλάς.


Η Ναντέρ γνώριζε εξ αρχής ότι το έργο της θα είναι δύσκολο γι' αυτό και ξεκίνησε το παιχνίδι βγάζοντας πολύ ενέργεια στην άμυνα και στήνοντας συνεχώς παγίδες. Αυτή η η τακτική αρχικά απέδωσε, καθώς παρά τους 5 πόντους του Λάμπε, οι Γάλλοι κράτησαν τους γηπεδούχους μετά από 5 λεπτά αγώνα στους 9 (9-10). Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα προσπάθησαν να διαβάσουν το αμυντικό παιχνίδι των αντιπάλων τους, ενώ αμυντικά δεν έβγαζαν την απαιτούμενη ενέργεια με αποτέλεσμα το παιχνίδι να πάει σε χαμηλό σκορ (14-12 στο 6'). Αυτά συνέβαιναν μέχρι να σοβαρευτούν οι "μπλαουγκράνα" και να πάρουν στα σοβαρά το ματς. Με ένα επιμέρους 12-3 οι Ισπανοί έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας πάρει διψήφια διαφορά (25-15).

Στη δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν και πάλι δυνατά εν αντιθέσει με τους παίκτες του Πασκουάλ που θεώρησαν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει. Με μπροστάρηδες του Τόμας και Τραορέ η Ναντέρ κατάφερε να μειώσει σε 29-22 (13'). Τόμιτς και Αμπρίνες ανέλαβαν να επαναφέρουν την... τάξη δίνοντας λύσεις στην επίθεση (33-23 στο 15'). Με την τριπλέτα των Τραορέ, Γκλαντίρ και Ντάνιελς η Ναντέρ κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά σε 35-32 (17'), όμως ένα τρίποντο του Λάμπε επανέφερε την ομάδα του σε απόσταση 5 πόντων (37-32). Οι Γάλλοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με τους Φόστερ και Μίτσαμ έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στο -2 (39-37).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ναντέρ πάλεψε για να διατηρήσει τα κεκτημένα που δεν ήταν άλλα από το να μένει κοντά στο σκορ. Ο Ουίλ Ντάνιελς ήταν ο κύριος εκφραστής των Γάλλων επιθετικά, ενώ αντίθετα η Μπαρτσελόνα έβρισκε σκορ από τους Χουέρτας, Αμπρίνες και Λάμπε (49-42 στο 25'). Ένα επιμέρους 6-2 με καλάθια των Παπανικολάου, Τόμιτς και Νάχμπαρ έφερε και πάλι μπροστά την ομάδα της Βαρκελώνης με διψήφιο αέρα (55-44 στο 26'). Τελικά το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 60-51.

Η τέταρτη περίοδο χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη προσπάθεια των παικτών του Ντοναντιέ να διεκδικήσουν τις όποιες ελπίδες νίκης μπορούσαν να έχουν. Ρίχνοντας το βάρος στην άμυνα και με πλουραλισμό στην επίθεση η Ναντέρ έτρεξε ένα επιμέρους 14-3 περνώντας για πρώτη φορά στο παιχνίδι μπροστά στο σκορ (63-65 στο 35'). Σε εκείνο το σημείο οι δύο ομάδες κόλλησαν επιθετικά, καθώς η εμπειρία της Μπαρτσελόνα δεν φάνηκε ποτέ, ενώ η Ναντέρ έδειχνε να λυγίζει από το βάρος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στο τελευταίο λεπτό με το σκορ ισόπαλο (65-65). Δύο βολές του Ενζουλιέ έδωσαν προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με 67-65, όμως με τον ίδιο τρόπο απάντησε και ο Σάδα 28 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε (67-67). Με 7 δευτερόλεπτα να απομένουν ο Ζέκελ Φόστερ χτύπησε και με ντράιβ έφτασε μέχρι μέσα κάνοντας το 67-69. Η τελευταία επίθεση όπως ήταν προφανές πήγε στα χέρια του Ναβάρο με τον Ισπανό, όμως να αστοχεί. Το τελικό 67-71 έγραψε με 1 στις 2 βολές ο Ντεσόν Τόμας.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ