2013-10-31 23:42:05
Φωτογραφία για Δούρου: Δεν χρειάζεται περισσότερη στρατιωτικοποίηση η Ε.Ε.
Την πλήρη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ «στη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ», εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, κατά την κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών... Υποθέσεων, όπου υπήρξε ενημέρωση σχετικά με τις στρατιωτικές δομές της ΕΕ, από την αρμόδια εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μαριέττα Γιαννάκου, ενόψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου του 2013.

Σε ανακοίνωσή της η κ. Δούρου, αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με τον περαιτέρω σχηματισμό μιας στρατιωτικής ένωσης κι ενός παγκόσμιου παρόχου ασφαλείας μέσω του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας. «Είμαστε αντίθετοι στην προώθηση, όπως προκύπτει από την έκθεση, ενός στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, του εξοπλισμού και της αύξησης των δαπανών», τόνισε η βουλευτής. Η κ. Δούρου σημείωσε ότι η υιοθέτηση της έκθεσης από τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου θα ευνοήσει τη στρατιωτική εξάρτηση πολλών χωρών της ΕΕ από τις στρατιωτικές βιομηχανίες της Σουηδίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας.


Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνο που χρειάζεται σήμερα η ΕΕ δεν είναι περισσότερη στρατιωτικοποίηση, αλλά «μια δραστήρια, φιλειρηνική, πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική, η οποία θα εκτονώνει τις εστίες εντάσεων πριν από την στρατιωτική ανάφλεξη».

Επίσης, δήλωσε την αντίθεση του κόμματός της στην έκθεση, «γιατί σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας που επιβάλλεται στους λαούς, ζητά αύξηση των επενδύσεων για την άμυνα και τη μη στρατιωτική έρευνα για στρατιωτική χρήση και εξοπλισμό».

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ewelina Olczak: Βόρεια έξαψη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ewelina Olczak: Βόρεια έξαψη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ