2013-11-01 16:11:05
Φωτογραφία για Γέμισε αδέσποτα η Μυτιλήνη
Το ζήτημα των αδέσποτων στην πόλη της Μυτιλήνης είναι μεγάλο και σημαντικό.

Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες που είχαν καταβληθεί τα προηγούμενα χρόνια από τους φιλοζωικούς συλλόγους, το πρόβλημα παρουσίας αδέσποτων σκύλων συνεχίζει να υφίσταται και το τελευταίο καιρό να διογκώνεται. Διότι τα αδέσποτα ζώα είναι θύματα της ανθρώπινης ματαιοδοξίας, της απανθρωπιάς, της ανευθυνότητας καθώς και της έλλειψης αξιών. Ο Δήμος Μυτιλήνης δεν έχει καμία πολιτική για την αντιμετώπιση του ζητήματος και ανταυτού τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πολλές καταγγελίες από φιλόζωους για την εγκληματική παρέμβαση κάποιων για την εξολόθρευση των αδέσποτων σκύλων.

Κουρασμένοι από την κατάσταση που επικρατεί με τις εγκαταλείψεις ζώων σε όλο το νησί, δηλώνουν οι φιλοζωικοί σύλλογοι της Λέσβου. Όπως τονίζουν, δε γίνεται να συνεχιστεί να πέφτει στις πλάτες τους όλο το βάρος της διαχείρισης, των στειρώσεων και της προστασίας των αδέσποτων και γι’ αυτό καλούν τους ιδιοκτήτες ζώων να αναλάβουν τις ευθύνες τους.


Σε καθημερινή βάση φτάνουν καταγγελίες στο LesvosPost.com για απρόκλητες επιθέσεις αδέσποτων σε πολίτες

Το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις αδέσποτων σκύλων έχουν αυξηθεί όχι μόνο σε απομακρυσμένους δρόμους αλλά και σε κεντρικά σημεία της Μυτιλήνης που συχνάζουν νέοι και παιδιά.

Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στα γραφεία του LesvosPost.com το τελευταίο περιστατικό επίθεσης σημειώθηκε το Σάββατο το πρωί , μπροστά από την Νομαρχία Μυτιλήνης, από αγέλη 2-3 σκύλων. Ο άτυχος άνδρας πήγαινε στην δουλειά του με τα πόδια και δέχθηκε επίθεση από ένας σκύλο της αγέλης και από τύχη δεν του κατασπάραξε το πόδι παρά μόνο του άφησε μια μεγάλη ουλή..

Ο Δήμος είναι απαραίτητο να παρέμβει στο ζήτημα αυτό και να πάρει πρωτοβουλίες και σε μία σειρά απαραίτητων μέτρων ώστε να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες των φιλοζωικών συλλόγων και των εθελοντών και να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις ως οφείλει εκ του νόμου για να μπορέσει να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά, αλλά πάνω απ’ όλα ανθρώπινα το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων.

lesvospost.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ