2024-06-10 13:35:03
Φωτογραφία για Γέμισε χρώματα και γέλια ο χώρος του ΟΣΕ στη Κοζάνη.
Χαμόγελα και χαρά σε μικρούς και μεγάλους σκόρπισε η «Happy Elephant»

Ο «χαρούμενος ελέφαντας» ήρθε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο χώρο του ΟΣΕ στην πόλη της Κοζάνης το απόγευμα της Κυριακής, για να σκορπίσει χαρά, γέλιο, όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές σε δεκάδες μικρούς και μεγάλους, μέσω αυτού του «πολύχρωμου» φεστιβάλ.

Θένια Βασιλειάδου –

xronos-kozanis.gr

Ο «χαρούμενος ελέφαντας» είναι μια νέα δημιουργική νεοφυής εταιρεία που επιχειρεί να δώσει πνοή στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, μέσω των δημιουργικών της έργων. Συγκεκριμένα, σχεδιάζει και υλοποιεί θεματικά πάρκα με γνώμονα την φαντασία, προσπαθώντας να αυξήσει τον ποιοτικό χρόνο ανάμεσα στους ανθρώπους, μέσω της δημιουργίας εμπειριών, κόντρα στους γρήγορους ρυθμούς ζωής και της ρουτίνας του αστικού τοπίου. Τα δημιουργήματα της ταξιδεύουν σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, από μικρά χωριά και απομακρυσμένα νησιά μέχρι μεγάλα αστικά κέντρα, σε μορφή περιοδείας. 


Το πάρκο του Σιδηροδρομικού Σταθμού γέμισε χρώμα και φωνές χαράς, καθώς όσοι βρέθηκαν εκεί προμηθεύτηκαν χρωματιστή πούδρα από τα ειδικά stand κι έκαναν την πιο γλυκιά και χρωματιστή επίθεση αγάπης, δημιουργώντας μαγικές εικόνες, υπό τη συνοδεία μουσικής, τεχνών και παράλληλων δραστηριοτήτων.

Επί τρεις ώρες οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τέλεια και μαζική ρίψη χρωματιστής πούδρας υπό τη συνοδεία μουσικής, υπήρχαν εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, τοίχος αναρρίχησης, ένα τρισδιάστατο κάστρο ζωγραφικής από ανακυκλώσιμα υλικά, χειροτεχνίες, DJ sets αλλά και street food.Σοφία Ξενάκη

Η Σοφία Ξενάκη, εκ των διοργανωτών του φεστιβάλ, ανέφερε, εν μέσω άλλων, πως πρόκειται για μια ομάδα νέων ανθρώπων που ασχολούνται με τα πολιτιστικά και τους αρέσει πάρα πολύ να διοργανώνουν φεστιβάλ αλλά και να περνούν όμορφα μηνύματα στα παιδιά. «Το αγαπάμε όλοι, είναι το μεράκι μας. Μας αρέσει πάρα πολύ να ερχόμαστε σε επαφή με τα παιδιά και να τα κάνουμε να χαμογελάνε. Το φεστιβάλ το τρέχουμε σε όλη την Ελλάδα και θέλουμε εκτός από το να περνούν τα παιδιά όμορφα, να τους περνάμε και πολύ ωραία μηνύματα στο τέλος κάθε εκδήλωσης, όπως είναι η ανακύκλωση, το να καθαρίζουμε το περιβάλλον και να μην αφήνουμε κάτω ό,τι δημιουργούμε. Περνάμε καλά, αλλά περνάμε καλά υπεύθυνα και προσέχοντας το περιβάλλον» τόνισε η ίδια.

Για ένα εξαιρετικό φεστιβάλ που σημειώνει μεγάλη επιτυχία και είναι η χαρά μικρών και μεγάλων, έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και πολιτισμού, Γιάννης Ιωαννίδης. «Νομίζω πως είναι η χαρά των παιδιών και ο καιρός βοήθησε για να απολαύσουμε όλοι τη χαρά των χρωμάτων. Οι διοργανωτές έχουν δημιουργήσει ένα εκπληκτικό σκηνικό, με πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια» σημείωσε.

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε μικρά, μεγάλα και πολύ μεγάλα παιδιά, που έχουν απηυδήσει από την γκρίζα καθημερινότητα και αναζητούν απεγνωσμένα εναλλακτικές πτυχές της ζωής με χρώμα και στόχο έχει να γίνει θεσμός.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ