2013-11-05 01:26:05
Φωτογραφία για Κινδύνευσε ένας οδηγός στο Ηράκλειο με αγροτικό όχημα από τη βροχή!
Σε εγρήγορση η Περιφέρεια Κρήτης για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων που προκάλεσαν ήδη προβλήματα. Καταπτώσεις βράχων στον Βουρβουλίτη, ενώ κινδύνευσε ένας οδηγός με 4Χ4 από τη βροχή!

Η μεταμεσημβρινή μπόρα έβαλε σε περιπέτεια κάποιους οδηγούς στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, και συγκεκριμένα στο δήμο Γόρτυνας στην περιοχή ‘Βουρβουλίτης’ καθώς λίγο μετά τις 2 λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης σημειώθηκε κατάπτωση χωμάτων και πετρών στο οδικό δίκτυο.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την Αστυνομία για μια περίπου ώρα, μέχρι τα μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης καθαρίσουν το δρόμο. Επίσης οδηγός με ένα 4Χ4 την ώρα της έντονης καταιγίδας επιχείρησε να περάσει ένα χείμαρρο στην περιοχή της Βαγιωνιάς. Ευτυχώς κατάφερε και πέρασε τελικά το αυτοκίνητο, αν και αρχικά ο οδηγός είχε παγιδευτεί στο χείμαρρο.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Τζανοκωστάκης απευθύνει έκκληση για το επόμενο διήμερο που τα καιρικά φαινόμενα θα επιδεινωθούν σύμφωνα με πρόβλεψη της ΕΜΥ, οι πολίτες και ειδικά οι οδηγοί να είναι άκρως προσεκτικοί, και να μην επιχειρούν να περνούν ρυάκια και χείμαρρους με τα αυτοκίνητα τους… βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την ζωή τους.


Η ΕΜΥ πάντως με έκτακτο δελτίο έχει ενημερώσει ότι οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι έντονες τις επόμενες ώρες, έως την Τετάρτη σε όλη την Κρήτη.

Την ίδια ώρα με εντολή του Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργου Παπαδάκη, τα μηχανήματα της Περιφέρειας θα παραμείνουν όλη την νύχτα στην περιοχή του δήμου Γόρτυνας για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καταστάσεων λόγω την ξαφνικής επιδείνωσης των καιρικών φαινόμενων, που δίνουν έντονες βροχές και καταιγίδες.

Με επιτυχία οι πρώτες ‘παρεμβάσεις’ του ‘ΤΕΤΡΑ’

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Τζανοκωστάκη το ασύρματο δίκτυο ‘ΤΕΤΡΑ’ που λειτούργησε πριν από λίγες ημέρες η Περιφέρεια για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, σήμερα βοήθησε αποτελεσματικά, καθώς οι παρεμβάσεις που έγιναν στο δήμο Γόρτυνας από την Αστυνομία, συντονίστηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση μέσω του συγκεκριμένου ασύρματου δικτύου.
creteplus.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ