2013-11-13 12:03:05
Φωτογραφία για Λειτουργία δύο Κυριακές το χρόνο προτείνει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης
Πρόταση για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μόνο δύο Κυριακές το χρόνο, πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, θα καταθέσει στους εμπορικούς συλλόγους του νησιού... η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.Αυτό αποφασίστηκε στην προγραμματισμένη παγκρήτια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στη Σητεία, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δ.Σ των Εμπορικών Συλλόγων Hρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Αγίας Πελαγίας, Καστελίου Κισάμου, Μακρύ Γιαλού, Αγίου Νικολάου, Οροπεδίου Λασιθίου, Ιεράπετρας και Σητείας.

Το κυρίαρχο θέμα που απασχόλησε όλους τους παρευρισκομένους, ήταν το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, για το οποίο ομόφωνα αποφασίσθηκε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης με έγγραφο της προς όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της Κρήτης, να προτείνει στο πλαίσιο των επτά Κυριακών το χρόνο που δίνει το δικαίωμα ο Νόμος, σε επίπεδο Κρήτης τα καταστήματα να λειτουργήσουν μόνο 2 Κυριακές συγκεκριμένα την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 (πριν τα Χριστούγεννα) και την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 (πριν την Πρωτοχρονιά).


Στη συνέχεια και εφόσον συγκεντρωθούν οι αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης για τη συγκεκριμένη πρόταση, θα συζητηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, προκειμένου να παρθεί μια ομόφωνη απόφαση σε Παγκρήτιο Επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πετράκη Πελαγία, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης Θεόδωρος, ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Χατζινάκης Γιάννης, η Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Αναστασία Πλακάκη. Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας κ. Βουτυράκης Μανώλης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών & Εμπόρων κ. Κριθαράκης Μανώλης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Πεπονής Μανώλης, ο Προϊστάμενος της Ένωσης Ξενοδόχων Σητείας κ. Κακουράκης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σητείας κ. Βασιλάκης Κώστας, οι Επίτιμοι Πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας κ. Κοκκινάκης Γιάννης και κ. Βιστεντζάκης Χαρίλαος.

Επίσης χαιρετισμό απέστειλε ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Πλακιωτάκης Γιάννης, που λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Στα πλαίσια της Σύσκεψης και μετά από ομόφωνη απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΣΚ ανακήρυξε Επίτιμο Πρόεδρο τον Μιχάλη Περισυνάκη για την πολυετή και υποδειγματική προσφορά του και ως Προέδρου της ΟΕΣΚ την περίοδο 1997-2003.
goodnet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ