2013-11-15 00:51:06
Φωτογραφία για Ένας διαγωνισμός μαγειρικής ... μόνο με γεύση Κρήτης
Ένα τριήμερο με έντονη γεύση Κρήτης είναι αυτό που ξεκινάει από 15 ως 17 Νοεμβρίου, στο Ρέθυμνο, στο «Σπίτι του Πολιτισμού», με αφορμή τον 6ο Διαγωνισμό Κρητικής Παραδοσιακής Μαγειρικής που διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.

Ο φετινός διαγωνισμός γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνο και την Περιφεριακή Ενότητα Ρεθύμνου ενώ υποστηρίζεται από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων και το Σύλλογο Ξενοδόχων Ρεθύμνου, το Εμπορικό Επιμελητήριο Ρεθύμνου, καθώς και όλων των τοπικών παραγόντων, φορέων Εστίασης και Τουρισμού (Σύλλογος Εστιατόρων Ρεθύμνου, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων), Πολιτιστικών Συλλόγων κ.α.

Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης Ευάγγελος Αγάλου διαγωνισμός κρητική κουζίνα παραδοσιακές συνταγές

Ιδιαίτερα φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία καθώς δήλωσαν συμμετοχή 130 μάγειρες, στην πλειοψηφία τους φοιτητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολών του νησιού, επαγγελματίες αλλά και δέκα μαθητές γυμνασίου και λυκείου.


Πρόκειται για έναν διαγωνισμό με ιδιαίτερη σημασία, όπως είπε μιλώντας στο MadeinCreta o πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης κ. Ευάγγελος Αγάλου, κι αυτό επειδή οι διαγωνιζόμενοι που στην πλειοψηφία τους είναι σπουδαστές, μαθαίνουν να δημιουργούν μόνο με κρητικά προϊόντα και να πειραματίζονται για να δημιουργηθούν νέες γεύσεις, ενώ μαθαίνουν να εργάζονται όλοι μαζί και να συνυπάρχουν.

«Το να μαγειρεύει κάποιος μόνο με κρητικά προϊόντα και να προσπαθεί να κάνει συνδυασμούς είναι μια αποκάλυψη. Η κρητική κουζίνα δεν έχει προσούτο, έχει όμως απάκι, δεν έχει παρμεζάνα έχει όμως γραβιέρα. Και δεν έχει και κρέμα γάλακτος, για αυτό και δεν τη χρησιμοποιούμε. Στην Κρήτη δεν έχουμε και μοσχάρια. Πολλές συνταγές στηρίζονται στο αρνί, το κοτόπουλο και το χοιρινό.

Όσοι ασχολούνται με τα μαγειρική και ειδικά τα νέα παιδιά πρέπει να εκπαιδευτούν πάνω σε αυτό το κομμάτι. Δεν είναι τυχαίο ότι η κρητική κουζίνα, στις σχολές του νησιού αποτελεί πλέον ξεχωριστό κεφάλαιο» - λέει ο κ.Αγάλου.

Ο Διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται κάθε χρόνο, είναι τοπικός, με παγκρήτια εμβέλεια, έχει βάση την κρητική μαγειρική και διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικό νομό. Κάτοικοι κι επισκέπτες της πόλης του Ρεθύμνου θα έχουν φέτος τη δυνατότητα να επισκεφθούν το χώρο του Διαγωνισμού και να γνωρίσουν την Κρητική κουζίνα και τα τοπικά μας προϊόντα.

Ο Διαγωνισμός αποτελεί ένα ευρύτερο πολιτιστικό γεγονός, καθώς υπάρχει, συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, συλλόγων γυναικών, μαθητών από σχολεία και σχολές μαγειρικής, ενώ στις παράλληλες εκδηλώσεις του Διαγωνισμού περιλαμβάνονται παρουσιάσεις, ομιλίες και λοιπές εκδηλώσεις, συμμετοχή από παραδοσιακά συγκροτήματα,που καθιστούν ενδιαφέρουσα την παρακολούθηση τους από το κοινό.

Επίσης υπάρχει και πλήθος παραγωγών τοπικών προϊόντων, εταιρειών του επισιτιστικού τομέα, παραγόντων της Γαστρονομίας, της Εστίασης και του Τουρισμού.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

madeincreta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ