2013-11-17 05:14:05
Φωτογραφία για Ανησυχητικά τα στοιχεία για τον Αμαζόνιο
Έντονη ανησυχία εξέφρασαν οικολόγοι ακτιβιστές για τα νέα στοιχεία που καταδεικνύουν πως το τροπικό δάσος του Αμαζονίου συνεχίζει να συρρικνώνεται και οι ρυθμοί της εκδάσωσης συνεχίζουν να επιταχύνονται.

Η οργάνωση Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) ανέφερε ότι τα στοιχεία που δημοσίευσε αργά χθες σηματοδοτούν «αντιστροφή (της κατάστασης) έπειτα από πολλά χρόνια επιβράδυνσης των ρυθμών εκδάσωσης».

«Την ώρα που ο κόσμος ενημερώνεται συγκλονισμένος για την καταστροφή στις Φιλιππίνες και παρακολουθεί άλλη μια δύσκολη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στην Πολωνία, όλες οι χώρες του Αμαζονίου πρέπει να δείξουν τον δρόμο κάνοντας μια δέσμευση να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου», ανέφερε ο Κλαούντιο Μαρέτι, ηγέτης μιας πρωτοβουλίας της WWF για τον Αμαζόνιο.

Μεταξύ του Αυγούστου του 2012 και του Ιουλίου του 2013 εκδασώθηκαν πάνω από 5.843 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους, έκταση κατά 28% μεγαλύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς, σύμφωνα με την υπουργό Περιβάλλοντος της Βραζιλίας Ιζαμπέλα Τεσέιρα. Η καταμέτρηση αυτή βασίζεται σε δορυφορικές εικόνες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ