2013-11-20 22:05:39
Φωτογραφία για ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΠΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ MILEX-13
Από 11 έως 22 Νοε 13 διεξάγεται η ετήσια άσκηση της Ε.Ε. με την επωνυμία "MILEX-13", η οποία οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Εξωτερικής Δράσης (EEAS – European External Action Service).

           

Η χώρα μας ανέλαβε, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, τη Διοίκηση του Επιχειρησιακού Στρατηγείου της ΕΕ κατά τη διάρκεια της άσκησης και ως Επιχειρησιακός Διοικητής τοποθετήθηκε ο Υποστράτηγος Αλκιβιάδης  Στεφανής.

           

Η υπόψη άσκηση,  η οποία διεξάγεται χωρίς την ανάπτυξη στρατευμάτων, με την συμμετοχή των Κρατών – Μελών από τις έδρες τους καθώς και Διεθνών Οργανισμών, επικεντρώνεται στην παράλληλη δράση του επιχειρησιακού στρατηγείου (OHQ), το οποίο είναι εγκατεστημένο στις Βρυξέλλες, του Επιχειρησιακού Κέντρου (OPCENT) του Στρατιωτικού Επιτελείου (EUMS) και του τακτικού στρατηγείου (FHQ) που αναπτύχθηκε στο Mont-Valerien της Γαλλίας.


           

Το σενάριο της άσκησης βασίζεται σε διαχείριση κρίσης σε μια φανταστική περιοχή και περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός Σχηματισμού Μάχης (Battlegroup), κατόπιν εντολής του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον.

           

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, ημέρα των Διακεκριμένων επισκεπτών, παρέστησαν στην  Άσκηση, o Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ (CEUMC) Γάλλος Αντιπτέραρχος General Patrick de Rousiers, ο Γενικός Διευθυντής του Στρατιωτικού Επιτελείου της ΕΕ (DG EUMS) Αυστριακός Αντιστράτηγος LG Wolfgang WOLOSOBLE, ο Στρατιωτικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Στρατιωτική Επιτροπή της ΕΕ Αντιστράτηγος Γ. Μπασιακούλης, Στρατιωτικοί Εκπρόσωποι (MILREP) των Κ-Μ της ΕΕ, ο Διοικητής (OpCdr) του Ασκούμενου Επιχειρησιακού Στρατηγείου (OHQ) Υποστράτηγος Στεφανής Αλκιβιάδης, ο οποίος και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την εξελισσόμενη άσκηση, ο Δκτής του Γαλλικού Στρατηγείου Δυνάμεων (FHQ) Ταξχος Daniel GRAMMATICO και επικεφαλείς τομέων και τμημάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  καθώς και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (EEAS).

ΠΗΓΗ: http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=1713&nid=3053
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ