2012-04-13 10:36:25
Φωτογραφία για Οι εφημερίδες της Κύπρου σήμερα...
Η χθεσινή συνεδρία της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής και η δήλωση του ΥΠΟΙΚ Βάσου Σιαρλή ότι «δεν είναι όλα μαύρα στην οικονομία» και οι αμφιβολίες για το κατά πόσον είναι εφικτός ο στόχος για δημοσιονομικό έλλειμμα 2,5% του ΑΕΠ, δεσπόζει στα σημερινά πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου. Οι εφημερίδες προβάλλουν επίσης τις έρευνες για τη διακίνηση χρημάτων από τον πρώην Υπουργό Ακη Τζοχατζόπουλο, που φαίνεται να αγγίζουν μέχρι την Κύπρο, το ενδεχόμενο να οδηγηθεί εκ νέου ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων στα δικαστήρια, τις πληροφορίες για ληστές που εισέρχονται στα σπίτια παριστάνοντας τους εκπροσώπους κοινωφελών οργανισμών, αλλά και τις διεργασίες για τις προεδρικές εκλογές.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Εμπλέκεται και η Κύπρος», αναφέρει ότι ένας λαβύρινθος διακίνησης χρημάτων, που ξεκινά και τελειώνει στην Κύπρο, είναι στο μικροσκόπιο των ελληνικών Αρχών που ερευνούν την υπόθεση του πρώην πανίσχυρου υπουργού όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου
. Βασικό ζητούμενο των ερευνών είναι το πώς αποκτήθηκε το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων, «κινητών και ακινήτων» και η κίνηση λογαριασμών μέσω off shore εταιρειών. Η Κύπρος εμπλέκεται στην υπόθεση αφού όπου αναφέρεται ο όρος «off shore», υπάρχουν πληροφορίες που παραπέμπουν στην Κύπρο.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δεν βγαίνουν τα νούμερα», γράφει ότι αμφισβητούν όλα τα κόμματα, πλην του ΑΚΕΛ, τη δυνατότητα υλοποίησης των στόχων που παρουσίασε ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι με πόνο ψυχής παρακολουθούν οι συγγενείς αγνοουμένων τις αντιπαραθέσεις μεταξύ Ινστιτούτου Γενετικής και ΔΕΑ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Αστυνομία αρχίζει απόψε περιπολίες σε ιερούς ναούς για κροτίδες και λαμπρατζιές, ενώ ετοιμότητα βρίσκεται και η Πυροσβεστική εφημερίδα.

«Η Σημερινή» στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Δεν είναι όλα μαύρα» και σημειώνει ότι ο Υπουργός Οικονομικών μιλώντας χθες με ρεαλιστική γλώσσα και χωρίς να προσπαθεί να ωραιοποιήσει μια δύσκολη κατάσταση και να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, δεν απέφυγε να απαριθμήσει τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά τόνισε ότι δεν είναι όλα μαύρα. Αλλού γράφει ότι ψυχικά και ψυχοσωματικά προβλήματα, επιδείνωση ασθενειών, υποτροπή στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και αυξημένη χρήση αλκοόλ είναι μερικές από τις «αθέατες» επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και ιδιαίτερα της ανεργίας στον κυπριακό πληθυσμό. Αλλού γράφει ότι αμετακίνητος στη θέση του παραμένει ο ΥΠΑΜ αναφορικά με την μη έκδοση προσωρινής αναστολής για 17χρονο, ο οποίος εξασφάλισε θέση για σπουδές βιοϊατρικής σε πανεπιστήμιο της Αυστραλίας.

Υπό τον τίτλο «Ο ΠΟΑ ξανά στα δικαστήρια», η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα ότι σε δικαστήριο αναμένεται σύντομα να οδηγηθεί και πάλι η υπόθεση της Παγκύπριας Οργάνωσης Αγελαδοτρόφων για την οποία καταχωρήθηκε αναστολή ποινικής δίωξης πριν μερικούς μήνες και η οποία οργάνωση βαρύνεται με την κατηγορία της κατάχρησης πέραν των 5,2 εκατ. ευρώ μέσω του ΚΟΑΠ. Αλλού αναφέρεται στην επίσημη επίσκεψη του Ισραηλινού Υπουργού Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν που αρχίσει τη Δευτέρα. Επίσης γράφει ότι φθηνότερο κατά 3% είναι το πασχαλινό τραπέζι, με τις τιμές στα αμνοερίφια να παρουσιάζουν μείωση μέχρι και 16%.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Προσοχή στους κλέφτες που παρουσιάζονται ως αξιωματούχοι», γράφει στο κύριο της θέμα σε συναγερμό βρίσκονται δημότες της Πέγειας μετά από τις πληροφορίες που δόθηκαν από την Αστυνομία ότι κλέφτες που παρουσιάζονται ως αξιωματούχοι κοινωφελών οργανισμών (όπως υδατοπρομήθειας) εισέρχονται σε σπίτια τα οποία στη συνέχεια σημαδεύουν για να πληροφορήσουν επίδοξους διαρρήκτες. Αλλού αναφέρεται στην εφαρμογή της εύθραυστης εκεχειρίας στη Συρία. Σε άλλη είδηση αναφέρεται στην ανακάλυψη ενός κλεμμένου πίνακα του Πολ Σεζάν στη Σερβία αξίας τουλάχιστον 109 εκατ. ευρώ.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» υπό τον τίτλο «Προβοκάτορες προκαλούν ‘στοχευμένα δυσφορία» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ‘υπόγειο πόλεμο παράλληλα με την επάνοδό στην δημόσια μηδενιστική κριτική άρχισε το επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη και ο ΔΗΣΥ ενάντια στην Αριστερά και την Κυβέρνηση’. Αναφέρεται στην επιχείρηση της Αστυνομίας σε κτίριο στη νεκρή ζώνη η οποία «άφησε εκτεθειμένο το κράτος». Αλλού αναφέρεται στην υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα για τις προεδρικές εκλογές, λέγοντας ότι «πλασάρει ένα όραμα στο οποίο δεν έχει καταλήξει». Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για «ύποπτες ‘συμπτώσεις’ ενάντια στην επαναπροσέγγιση».

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό ποντίκι» υπό τον τίτλο «Χριστόφιας: Τέλος το ΑΚΕΛ στο κέντρο;» γράφει ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να πειστεί ο Δημήτρης Χριστόφιας να μην κατέλθει εκ νέου υποψήφιος για τις προεδρικές και προσθέτει ότι εάν ο Πρόεδρος Χριστόφιας μείνει εκτός προεκλογικού αγώνα τότε ανοίγει ο δρόμος για συμμετοχή του ΑΚΕΛ σε σχήμα συνεργασίας και ότι αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από τον κεντρώο χώρο. Αλλού γράφει ότι το Ιδρυμα Ασφάλειας πτήσεων γράφει ότι υπάρχουν κίνδυνοι στην ασφάλεια των πτήσεων από το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου, καθώς δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν οι πτήσεις από το παράνομο αεροδρόμιο πληρούν τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες ασφάλειας. Αλλού αναφέρεται σε δημοσίευμα της “Financial Times” σύμφωνα με το οποίο ο διορισμός νέου διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις σε ολόκληρη την ΕΕ.

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη «The Cyprus Weekly » υπό τον τίτλο «Εconomy Blues» αναφέρεται στο κύριο της θέμα για τη συνεδρία της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία ο ΥΠΟΙΚ Βάσος Σιαρλής κάλεσε τους Κύπριους να παραμείνουν αισιόδοξοι για το μέλλον, παρά το ότι η ανεργία θα παραμένει πάνω από το 9% για τα επόμενα τρία χρόνια. Αλλού χαρακτηρίζει πλήγμα για το Κάβο Γκρέκο την εγκατάλειψη της ανέγερσης ενός περιβαλλοντικού κέντρου στην περιοχή. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ποινές φυλάκισης μέχρι και 10 χρόνια για την εμπορία ανθρώπων προνοεί νέα ευρωπαϊκή οδηγία, που πρέπει να εφαρμόσει η Κύπρος και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ