2013-11-25 23:00:12
Φωτογραφία για Ναύπακτος: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση – Απέραντο πάρκινγκ οι γύρω δρόμοι
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση της ανατολικής πλευράς της Ναυπάκτου, ωστόσο η κατάσταση που επικρατεί στους γύρω δρόμους κάθε άλλο παρά ως ομαλή μπορεί να χαρακτηριστεί.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Η βόρεια πλευρά (οδός Θ.Νόβα) του Ξενία που έχει παραχωρηθεί στον εργολάβο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εργοτάξιο -μετά και τη σχετική απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο- είναι γνωστό ότι μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Είτε συμφωνεί κανείς είτε διαφωνεί με τη μετατροπή τμήματος του Ξενία σε πάρκινγκ, αυτή ήταν η πραγματικότητα και αυτό είχαν αποφασίσει οι δημοτικοί μας άρχοντες. Πλέον όμως ο χώρος αυτός δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δεκάδες οδηγούς που θέλουν να κινηθούν στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να αναζητούν πάρκινγκ για τα τετράτροχα όχήματά τους στους γύρω δρόμους. Αποτέλεσμα; Οι γύρω δρόμοι να κατακλύζονται από παρκαρισμένα ΙΧ και η κυκλοφορία να διεξάγεται μετ” εμποδίων.


Οι φωτογραφίες από την κάθετη οδό Αρβανίτη, που οδηγεί στην παραλία του Γριμπόβου είναι χαρακτηριστικές:

Τί προβλέπει όμως το έργο που φέρει τον τίτλο «Ανάπλαση-Διαμόρφωση Ανατολικού τμήματος της πόλης Ναυπάκτου με σύνδεση των πλατειών Φαρμάκη – Πια- Κεφαλοβρύσου- Τζαβελαίων- Ησιόδου και Οξύλου», προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ;

Το σύνολο της παρέμβασης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις εξής εργασίες:

-Ανάπλαση και λειτουργική διαμόρφωση των κοινοχρήστων χώρων (πεζοδρομίων, οδών, κλπ) με παράλληλη εξασφάλιση χώρων φύτευσης, δικτύου άρδευσης και αστικού εξοπλισμού.

-Εργασίες οδοποιίας (οδοστρωσία, ασφαλτικά, σήμανση).

-Εργασίες τοποθέτησης κοινόχρηστου φωτισμού στις υπό ανάπλαση οδούς και πεζοδρόμια.

-Εργασίες δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης. Για την ακρίβεια θα αντικατασταθούν οι αγωγοί ύδρευσης αμιάντου από αγωγούς πολυαιθυλενίου από τη δεξαμενή στη θέση Βαρναράχη έως τη γέφυρα του χειμάρρου Σκα και την πλατεία Φαρμάκη. Επίσης θα διαχωριστεί το υφιστάμενο παντορροϊκό αποχετευτικό δίκτυο επί της οδού Αθηνών από την πλατεία Κεφαλοβρύσου μέχρι την πλατεία Φαρμάκη όπου ο υπάρχων λιθόκτιστος παντορροϊκός αγωγός θα παραμείνει ως αγωγός απορροής ομβρίων και παράλληλα θα τοποθετηθούν δίδυμοι αγωγοί για τη συλλογή των ακαθάρτων. Επίσης θα ολοκληρωθεί το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων στην περιοχή παρέμβασης με τοποθέτηση νέων αγωγών και σύνδεσή τους με το υφιστάμενο δίκτυο.

Πηγή: lepantomag
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ